Prou al discurs polític xenòfob i racista

Entitats socials, veïnals i sindicals denuncien les darreres declaracions de Duran i Lleida contra les persones d’origen immigrant, i alerten del perill de fractura social que suposen aquests discursos

El candidat de CIU per Barcelona a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar ahir que, en aquest moment, “la immigració ja és un problema”, culpant als fills i filles de persones immigrades d’endarrerir el nivell educatiu a l’escola pública, i parlant de l’impacte negatiu de la immigració en el mercat immobiliari.
Les entitats socials, veïnals i sindicals sotasignants denunciem

  • La falta de responsabilitat política i social del senyor Duran i Lleida que s’aprofita d’un context difícil per culpar a les persones d’origen immigrant de problemes transversals de la societat, com ho són la manca d’inversió pública en educació o la situació de crisi del mercat immobiliari.
  • El discurs racista i xenòfob del candidat de CIU per Barcelona a les eleccions espanyoles, que té nefastes conseqüències en la convivència i ens posa en perill de fractura social.
  • La normalització i acceptació del discurs racista en la vida política i quotidiana, que s’exemplifica amb aquest tipus de declaracions.

Exigim
Que el Govern de Catalunya, i CIU, com a partit del govern, respectin el Pacte Nacional per la Immigració i garanteixi que aquest tipus de discursos no tinguin cabuda en la vida política catalana.
Com entitats de la societat civil, pensem que és necessari que partits, organitzacions socials i la ciutadania condemnem i ens oposem a aquelles accions i idees que vulneren els drets de les persones, que fomenten el racisme i la xenofòbia i que per tant no han de tenir cabuda en un estat de dret.
Creiem que cal prendre consciència i no deixar impunes aquests discursos que inciten a l’odi entre col•lectius, idees pròpies d’ideologies d’extrema dreta, que encenen els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l’estabilitat social de Catalunya.
SOS Racisme Catalunya
CCOO Catalunya
UGT Catalunya
Confederació d’AV de Catalunya CONFAVC

4 d’octubre del 2011

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa