#REFLEXIÓ: Cap acte de xenofòbia, per part de ningú

En relació al cas de discriminació denunciat per Josep Maria Sagrera per part d’una revisora de Renfe el passat dia 5 de desembre.
Entitats socials i partits polítics han reaccionat amb indignació davant del cas d’un veí de Girona de 72 anys, i del seu nét, de 4, a qui el 5 de desembre del 2013 la revisora del Talgo Llorca-Montpeller va fer baixar del tren després de dir-los en castellà: “Tinc mania als catalans, i ara, pels meus collons, baixareu”, segons la versió dels afectats, que la revisora nega. La Plataforma per la Llengua ja s’ha posat en contacte amb Sagrera per oferir-li els seus serveis jurídics. Els partits catalans, per la seva banda, també s’estan movent: CiU ha decidit portar el cas a la Comissió Europea; tant CiU com ERC també l’han presentat al Congrés, i la CUP, a l’Ajuntament de Girona.
Des de SOS Racisme Catalunya volem posar de manifest que no acceptem cap acte de xenofòbia per part de ningú, així com tampoc la utilització del discurs de l’odi com a instrument polític, ja que considerem que aquestes conductes posen en perill la convivència i la cohesió social.
Donem suport a aquelles entitats i institucions que han pres la iniciativa de defensar els drets de les persones, en aquesta ocasió d’expressar-se en la seva llengua.
La solidaritat entre els pobles i el respecte del drets humans són i seran el motor de la nostra associació.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18