#REFLEXIÓ: El Partit Popular representa el principal perill racista i xenòfob a Catalunya i a l’Estat Espanyol

[Castellà a sota]
Des de SOS Racisme Catalunya volem denunciar la política de mà dura i de repressió del govern del Partit Popular
La repressió per part de l’Estat, o el racisme d’Estat, és una de les eines més comunes utilitzada pels diferents governs per actuar contra les persones immigrades. En el nostre país mai no ha existit una política cap a la immigració que no fos dissenyada a partir de la repressió i de la penalització del fet migratori, des de la pròpia Llei d’Estrangeria fins a les devolucions en calent que ha legalitzat l’actual govern del Partit Popular amb la nova llei de «seguretat ciutadana».
L’únic que ha variat és la intensitat de la repressió exercida contra la població immigrada en funció del govern de torn. La Llei d’Estrangeria la posa en marxa el PSOE amb el suport del PP i les primeres concertines a la tanca es posen quan Rubalcaba era ministre d’Interior. Però tot i que el mínim d’aquesta intensitat sempre ha estat alt, és l’actual govern del PP el que ha traspassat tots els límits; però no només en temes d’immigració. La vulneració dels Drets Humans, la repressió i el retrocés en les llibertats democràtiques són la seva senya d’identitat.
La mort arrel de l’actuació de la Guàrdia civil, de quinze persones a la platja del Tarajal el febrer de l’any passat, és, sens dubte, el fet més greu per les seves conseqüències tràgiques. Però les batudes i persecucions per perfil ètnic, les morts als centres d’internament (CIE), els vols de deportació amb sedacions col·lectives, entre d’altres, s’han convertit en les imatges quotidianes de la repressió.
Però tan perillosa és l’actuació de l’Estat vulnerant els Drets Humans, com el discurs polític que utilitza el Partit Popular dinamitant la cohesió social.
El Partit Popular normalitza el discurs de l’odi en el seu missatge polític
El Partit Popular sempre ha tingut captiu el vot del sectors més ultres, antiimmigració i islamòfobs. Únicament a Catalunya ha patit la competència de PxC, que amb el progressiu creixement electoral que va viure fins a les municipals del 2011, va ocupar un segment d’aquest vot més ideològic, però també el d’una part de la població afectada per la crisi i descontenta del sistema que abans, en gran part, votava opcions d’esquerra.
Però el Partit Popular no ha donat gaire marge a aquesta possibilitat i en les eleccions municipals del 2011 va marcar la diferència amb l’accés a l’alcaldia de Badalona de Xavier Garcia Albiol. Així, gràcies a la incapacitat dels altres partits de fer un front comú contra el racisme, va caure la tercera ciutat de Catalunya en mans del PP més xenòfob.
Dia sí, dia també, trobem declaracions racistes d’Albiol a les xarxes socials, als mitjans i en actes polítics. Una de les darreres, diumenge 15 de març, al costat de la secretària general del PP català, Alicia Sánchez Camacho, on, sense cap mena d’escrúpol, demanava quatre anys més de mandat per acabar de «netejar» Badalona.
No pararíem de treure comunicats si haguéssim de respondre a cada una de les seves paraules d’odi.
Però seria molt simplista per la nostra part focalitzar el problema en una sola persona. I l’inici de la pre-campanya electoral ens dóna la raó. El PP de Badalona i l’Albiol són un arbre en el bosc de la intolerància, que és el Partit Popular de Catalunya.
Grups del partit a diferents municipis catalans han començat a difondre pamflets amb contingut xenòfob amb el segell, en sentit literal, de la marca PP de Badalona. Deixant clar que aposten per la política del racisme i de l’odi per guanyar les properes eleccions. I polítics del PP d’arreu de Catalunya i de l’Estat, admeten tenir com a model a seguir el líder badaloní i la seva «recepta».
No ens han de sorprendre tots els moviments entre PxC i el PP, en el moment en que la primera formació va entrar en crisi, doncs ambdós partits comparteixen l’argumentari racista dels seus discursos i documents: la competència per als escassos recursos, per la feina que no hi ha, la por, la criminalització, “són delinqüents”, “són bruts”, “no respecten les nostres normes”, etc. És el discurs de “primer els de casa”: un discurs agressiu i populista que vol identificar, de manera falsa, hipòcrita i irresponsable, una part de la població del nostre país com a responsables de tots els problemes socials que estem patint.
Per tot això, a SOS Racisme no veiem cap diferència entre aquesta proposta política del Partit Popular de Catalunya i la de qualsevol partit xenòfob i racista i, per tant, ha de ser considerat en la llista d’organitzacions polítiques que fomenten i difonen el racisme i el discurs de l’odi.
És hora que el Partit Popular de Catalunya assumeixi la responsabilitat social i política del seu discurs racista i xenòfob.
Exigim que retiri la campanya «La recepta que funciona a Badalona» i que s’estalviï la utilització de discursos de l’odi, tampoc amb interessos electorals.
I convoquem a la ciutadania, les entitats socials i els partits polítics que sí defensen una societat inclusiva i cohesionada, divendres 17 d’abril a les 11.30h davant la seu del Partit Popular a L’Hospitalet de Llobregat per denunciar l’intolerable racisme i xenofòbia que abandera el PP. I per defensar que utilitzen una política enganyosa, fomentada en mentides que, lluny de solucionar problemes, en genera d’altres i fomenta la divisió de la nostra societat.

CONVOCATÒRIA

CONTRA LA POLÍTICA RACISTA I DE L’ODI

Divendres 17 d’abril, 11.30h

Seu Partit Popular a l’Hospitalet de Llobregat

Carrer Santa Eulàlia, 140. Hospitalet de Llobregat

(mapa)

[CASTELLANO]

EL PARTIDO POPULAR REPRESENTA EL PRINCIPAL PELIGRO RACISTA Y XENÓFOBO EN CATALUÑA Y EN EL ESTADO ESPAÑOL

Desde SOS Racisme Catalunya queremos denunciar la política de mano dura y de represión del gobierno del Partido Popular.

La represión por parte del Estado, o el racismo de estado, es una de las herramientas más utilizadas por los diferentes gobiernos para actuar contra las personas inmigradas. En nuestro país nunca ha existido una política hacia la inmigración que no estuviera diseñada a partir de la represión y de la penalización del hecho migratorio, empezando por la propia Ley de Extranjería, hasta las devoluciones en caliente que ha legalizado recientemente el actual gobierno del Partido Popular con la nueva ley de “seguridad ciudadana”.

Lo único que ha variado es la intensidad de la represión ejercida contra la población inmigrada en función del gobierno de turno. La Ley de Extranjería la crea el PSOE con el apoyo del PP y las primeras concertinas en la valla se colocan cuando Rubalcaba era Ministro de Interior. Pero aunque el mínimo de intensidad siempre ha sido bastante alto, es el actual gobierno del PP el que ha traspasado todos los límites; y no únicamente en temas de inmigración. La vulneración de Derechos Humanos, la represión y el retroceso en las libertades democráticas son su senya de indentidad.

La muerte a partir de la actuación de la Guardia Civil de quince personas en la playa del Tarajal el mes de febrero del año pasado, ha sido sin duda el más grave de los acontecimientos por sus trágicas consecuencias. Pero las redadas y persecuciones por perfil étnico, las muertes en los centros de internamiento (CIES), los vuelos de deportación con sedaciones colectivas, entre otras, se han convertido en las imágenes cotidianas de la represión.

Pero tan peligrosa es la actuación del Estado vulnerando los Derechos Humanos, como el discurso político que uiliza el Partido Popular dinamitando la cohesión social.

El Partido Popular normaliza el discurso del odio en su mensaje político.

El Partido Popular siempre ha tenido captivo el voto de los sectores más ultras, los antiimigración e islamófobos. Únicamente en Cataluña ha sufrido la competencia de PxC, que con su progresivo crecimiento electoral hasta las municipales del 2011, ocupó un segmento de este voto más ideológico, así como el de una parte de la población afectada por la crisis y descontenta con el sistema que anteriormente, en gran parte, votaba opciones de izquierda.

Pero el Partido Popular no ha dejado mucho margen a esta posibilidad y en las elecciones municipales del 2011 marcó la diferencia consiguiendo la alcaldia de Badalona para Xavier Garcia Albiol. Así que, gracias a la incapacidad de los otros partidos hacer frente común contra el racismo, cayó la tercera ciudad de Cataluña en manos del PP más xenófobo.

Día sí y día también, encontramos declaraciones racistas de Albiol en las redes sociales, en los medios de comunicación o en actos políticos. Uno de los últimos ejemplos, el pasado domingo 15 de marzo, junto a Alícia Sánchez Camacho, la secretaria general del PP catalán, pidió sin ningún escrúpulo quatro años más de mandato para “acabar de limpiar” Badalona.

No pararíamos de emitir comunicados si tuviéramos que responder a cada una de sus palabras de odio.

Pero sería muy simplista por nuestra parte centrar el problema en una sola persona. Y el inicio de la pre-campaña electoral nos da la razón. El PP de Badalona y Albiol son un árbol en el bosque de la intolerancia, que es el Partido Popular de Catalunya.

Grupos del partido en diferentes municipios catalanes han empezado a difundir pamfletos con contenido xenófobo con el sello, en sentido literal, de la marca del PP de Badalona. Dejando claro que apuestan por la política del racismo y del odio para ganar en las próximas elecciones. Y los políticos del PP de toda Cataluña y el Estado, admiten tener como modelo a seguir el líder de Badalona y su “receta”.

No nos ha de sorprender, pues, todos los movimientos entre PxC y el PP, en el momento en que la primera formación entró en crisis, pues los dos partidos comparten argumentario racista: la competencia por los escasos recursos, por el trabajo que no existe, el miedo, la criminalización, “son delincuentes”, “son sucios”, “no respetan nuestras normas”, etc. Es el discurso de “primero los de casa”: un discurso agresivo y populista que quiere identificar, de manera falsa, hipócrita e irresponsable, una parte de la población de nuestro país como responsable de todos los problemas sociales que estamos sufriendo.

Por todo ello, queremos comunicar que en SOS Racisme no vemos ninguna diferencia entre la propuesta política del Partido Popular de Catalunya y la de cualquier partido xenófobo y racista Y, por lo tanto, debe ser considerado en la lista de organizaciones políticas que fomentan y difunden el racismeo y el discurso del odio.

Ha llegado la hora que el Partido Popular de Cataluña asuma la responsabilidad social y política de su discurso racista y xenófobo.

Exigimos que retire la campaña “La receta que funciona en Badalona” y que se ahorre el uso de discursos del odio, tampoco con intereses electorales.

Y convocamos a la ciudadanía, las entidades socials y los partidos políticos que sí defienden una sociedad inclusia y cohesionada, el viernes 17 de abril a las 11,30h ante la sede del Partido Popular de L’Hospitalet de Llobregat para denunciar las intolerables muestras de racismo y xenofobia que enarbola el PP. Y para denunciar que utilizan una política engañosa, basada en mentiras que, lejos de solucionar problemas, crea otros y fomenta la división de nuestra sociedad.

CONVOCATÒRIA

CONTRA LA POLÍTICA RACISTA Y DEL ODIO

Viernes 17 de abril, 11,30h

Seu del Partit Popular a L’Hospitalet de Llobregat

Carrer Santa Eulàlia, 140. L’Hospitalet

<M> Santa Eulàlia, L.1

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?