El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques – Seminari Drets Humans 2009

Seminari de Drets Humans

El 28 d’octubre, al Museu Marítim de Barcelona, tindrà lloc la segona edició del Seminari “El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques”, enguany volem analitzar com les manifestacions de racisme i xenofòbia són la resposta a legitimar les desigualtats socials i el poder d’uns col•lectius sobre un altres com a conseqüència d’una determinada gestió política de les pors col•lectives. Una gestió que alimenta l’obsessió per la seguretat i la cultura de la por, enlloc d’enfrontar i resoldre l’arrel real dels problemes.
Per fer-ho a la primera taula comptarem amb el Sr. Josep Ramoneda, Director del CCCB que analitzarà quines conseqüències socials i polítiques té aquesta estratègia política basada en l’obsessió per la seguretat i el foment de la por, i quin espai ocupen en aquestes el racisme i la xenofòbia. Complementarà l’anàlisi el Dr. Joan Subirats, Catedràtic de Ciència Política de la UAB que analitzarà les conseqüències de la gestió de la cultura de la por, en un marc de crisi econòmica, des de la necessitat de qüestionar l’Estat del benestar. I un ponent, encara a confirmar, mostrarà com la lògica mundial de la cultura de la por i l’obsessió per la seguretat té conseqüències en els marcs legals i polítiques en relació a la immigració.
A la segona taula el Dr. Pere Notó i Brullas, Doctor en psicologia i professor de la UPF, farà un anàlisi de les causes psicològiques del racisme i l’evolució d’aquestes. I la Dra. Dolores Juliano, Antropòloga, realitzarà un anàlisi a nivell antropològic de com s’han canalitzat culturalment les dificultats i les crisis socials, i quin espai ocupa el racisme i la xenofòbia en aquests processos. Els acompanyarà el Dr. Andreu Mayayo, Historiador i professor de la UB que analitzarà la qüestió des del punt de vista històric.
La conferència de cloenda està pendent de confirmar.
De ben segur que serà del vostre interès, us hi esperem.

Ponències i conclusions

Podeu descarregar-vos el document que recull les ponències i conclusions del Seminari Drets Humans 2009.

Horari i programa del seminari

Podeu descarregar-vos el programa del seminari ’09.

Inscripcions

El període d’inscripció al seminari ja és obert.
El preu de la inscripsció són 5€ (socis de SOS Racisme i aturats, gratuïts)
Per realitzar la vostra inscripció al seminari cal que envieu un correu electrònic amb les vostres dades personals (nom, cognoms, telèfon i adreça de correu electrònic de contacte) o trucar al 93 301 05 97.
Per formalitzar la vostra inscripció cal fer l’ingrés de la quota d’inscripció, indicant al concepte “Seminari” i el vostre nom i cognom, en el següent número de compte:
2100-0711-35-0200020099 (Caixa de Pensions)
També podreu subscriure-us el mateix dia del seminari, sempre i quan quedin places lliures.
Les places són limitades. Es reservarà per ordre de pagament de la inscripció.
Es podrà demanar certificat d’assistència, que s’entregarà un cop finalitzat l’acte de cloenda del seminari.
Col·laboren:

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18