Sis anys de presó i dotze d’inhabilitació per als mossos del Bages

Presentem davant del jutge d’instrucció 5 de Manresa l’escrit d’acusació dels sis mossos d’esquadra involucrats en les agressions a un jove al Bages el gener de 2019. Amb aquest escrit es tanca la fase d’instrucció i es dóna pas a l’obertura del judici oral.

Sol·licitem una pena de sis anys de presó i dotze anys d’inhabilitació per tortures, afectació a la integritat moral, vexacions, humiliacions i lesions físiques, tot això comès amb l’agreujant de racisme en els termes disposats en l’article 22.4° CP, que diu que: “Són circumstàncies agreujants: 4t. Cometre el delicte per motius racistes, antisemites o una altra classe de discriminació referent a la ideologia, religió o creences de la víctima, l’ètnia, raça o nació a la qual pertanyi, el seu sexe, orientació o identitat sexual, raons de gènere, la malaltia que pateixi o la seva discapacitat”.
És un cas que es dilata des de fa més de 2 anys als jutjats, en un procés marcat per diversos recursos per part de la defensa dels agents. Malgrat totes les proves – enregistrament d’àudio dels fets, identificació dels agents i de les seves veus, i les pericials pertinents- la defensa al·lega que els sis agents estaven de pas per la zona, que no van participar de l’agressió i per això seria injust que anessin a judici. El recurs d’apel·lació dels sis agents afirma que “s’està enviant a la banqueta dels acusats, amb tot el que això comporta, a sis persones pel sol fet que passaven per allà”.

No és un cas aïllat
L’any passat es van disparar les denúncies d’identificacions policials per perfil racial al carrer, que van passar d’un 39% en 2019 a un 74% al 2020. Un 54% de les situacions d’infradenúncia de les agressions i dels abusos per part dels cossos de seguretat pública són per desmotivació i desconfiança en què la seva denúncia serveixi per a alguna cosa. Així, ho constata el nostre InformeInvisibles: L’estat del racisme a Catalunya” presentat aquest mes de març.

Des de SOS Racisme exigim que s’acabi amb la impunitat policial i denunciem, una vegada més, que les intervencions dels cossos policials contra les persones racialitzades no blanques són una mostra més de com el racisme d’Estat oprimeix i criminalitza a aquestes persones i col·lectius.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08