Somnis de butxaca

 Nois i noies menors migrants no acompanyats a Catalunya

El perfil dels menors migrants no acompanyats ha anat canviant al llarg dels darrers anys per anar adquirint més complexitat. El fenomen ja no se centra en els nens i joves marroquins, sinó que inclou gran varietat de trajectòries vitals, de projectes migratoris, de procedències geogràfiques i també la presència de noies.

 

A partir d'un treball qualitatiu d'entrevistes a molts d'aquests joves i als professionals que els atenen, aquesta recerca permet conèixer i comprendre els viatges que els han conduït a Catalunya. També s'han analitzat les dades estadístiques disponibles i les mesures adoptades des de les administracions catalanes en l'atenció d'aquests joves. Per acabar, el treball ofereix una sèrie de recomanacions per a la millora de l'acollida i la integració d’aquests menors.

La informació i les dades d’aquest informe es van recollir entre els anys 2006 i 2007 i la redacció es va desenvolupar al llarg del 2008. Per aquest motiu, i partint de la base que la migració de menors no acompanyats és un fenomen dinàmic i canviant, existeix la possibilitat que en la data de la seva publicació la realitat de la comunitat autònoma de Catalunya no coincideixi amb els resultats que s’exposen en aquest estudi.

Descàrrega de document

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat