SOS Racisme Catalunya celebra la condemna a un membre de Plataforma per Catalunya per un delicte de provocació a l’odi.

Davant de la sentència emesa pel Jutjat Penal de Manresa contra Josep Anglada i Juan Carlos Fuentes Linares, membres de Plataforma x Catalunya, procés en el que SOS Racisme exercia d’acusació popular.

Des de SOS Racisme Catalunya volem manifestar la nostra satisfacció per la condemna a un dels acusats per un delicte de provocació i instigació a l’odi. El fet que la justícia condemni el discurs de l’odi és sempre un pas endavant en la lluita contra el racisme a la nostra societat.
La sentència condemna al Sr. Juan Carlos Fuentes Linares, que en el moment del fets era Secretari General de PxC i candidat a les municipals per aquest partit, com autor plenament responsable d’un delicte de provocació a l’odi. El condemna a 1 any i 6 mesos de presó, a la inhabilitació de sufragi passiu durant la condemna i una pena de multa amb una quota diària de 18€ durant 9 mesos.
Lamentem que la jutge hagi considerat que les proves no eren suficients per demostrar la responsabilitat del Sr. Josep Anglada en un delicte de provocació a l’odi. Com acusació popular considerem que les proves i testimonis aportats durant el judici eren suficients per demostrar la seva culpabilitat.
Com associació antiracista de defensa dels drets humans considerem que tot i que el Sr. Anglada no hagi estat condemnat és culpable d’instigació a l’odi; no només pels fets que es jutjaven en aquest judici, sinó per la seva política i el seu discurs racista.
Recordem que aquest diumenge el Sr. Anglada, com a cap de llista del PxC i el condemnat Juan Carlos Fuentes, com a número 6, es presenten a les eleccions al Congrés i al Senat. Volem alertar del perill social que suposa que un partit clarament racista i xenòfob, amb membres condemnats i inculpats per delictes de provocació a l’odi, puguin presentar-se a unes eleccions democràtiques.
Aquest procés ens ha d’encoratjar a seguir lluitant contra el racisme i el discurs de l’odi, sobretot en un moment com el que vivim el racisme no pot quedar impune.
Barcelona, 18 de novembre del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18