SOS Racisme confia en l’acció de la justícia contra els dirigents de PxC per injúries i instigació a l’odi.

SOS Racisme Catalunya, acusació popular del cas, considera demostrada la culpabilitat dels acusats.

L’entitat demana una pena de dos anys i suspensió de sufragi passiu pels dos acusats.


SOS Racisme Catalunya, com a entitat de defensa dels drets humans i antiracista, valora molt positivament la celebració ahir del judici contra Anglada i Fuentes pels delictes d’incitació a l’odi i injúries. És la primera vegada a l’Estat Espanyol que es jutja un polític en actiu per aquests delictes, i més enllà del resultat de la sentència, és un primer pas important per la lluita contra el discurs de l’odi.
L’entitat antiracista considera demostrada la culpabilitat dels dos acusats. Per una banda el secretari general del partit, Juan Carlos Fuentes, va reconèixer haver realitzat les 3.000 còpies del fulletó i haver-ne repartit per bústies de Vic i entre “amistats”. Per una altra banda, tot i que Josep Anglada no va reconèixer la seva implicació i nega conèixer els fets, va assegurar que ell té tota la potestat sobre el partit. Fet que van corroborar diversos testimonis de la defensa, afirmant que ell representa la màxima figura de poder al partit i és qui dóna les directrius. Josep Anglada és el fundador i el president de Plataforma x Catalunya i l’únic responsable del compte corrent del partit, al que es va carregar l’import de les còpies. Per tant és lògic pensar que no es fes res sense el seu consentiment.
L’acusació popular considera inversemblant i gens creïble la defensa de l’acusació, que considera el contingut del fulletó com “irònic i sense importància” que “va fer gràcia” als acusats. Un fulletó que, recordem, conté informacions injurioses cap al col•lectiu magrebí del municipi de Vic, com “gracias a la generosidad de CiU estamos empadronados y nos ayudan dándonos comida y vivienda gratis”, “Somos pobres y no podemos pagar tantos impuestos como vosotros, que sois infieles pero afortunados”, “nuestro carnet de conducir marroquí que aunque no es válido en España, bien nos sirvió para conducir camellos”, entre altres. Difamacions que l’acusació creu que es van fer amb l’objectiu de provocar sentiments d’odi, aversió, menyspreu i discriminació cap al col•lectiu musulmà, tot malmetent la seva dignitat.
Davant les acusacions de fer una “cacera de bruixes” o de patir un “judici polític”, l’acusació popular recorda que són una associació independent i sense interessos polítics, amb la responsabilitat de lluitar contra el discurs de l’odi, i que ho fan independentment del color polític de qui ho fa.
Destaquem les conseqüències de dites accions, que tal i com va exposar l’acusació particular, van ocasionar un greu malestar i preocupació en el municipi osonenc, amb la por constant de que accions xenòfobes com aquestes encenguin un conflicte social, tal i com van declarar els Mossos d’Esquadra que van portar l’investigació. Aquests van explicar que Vic estava ple d’aquests fulletons, tant per les bústies com penjats pels carrers.
Per aquests delictes, SOS Racisme demana dos anys de presó i la inhabilitació de sufragi passiu pels dos acusats. Tant Fiscalia com l’acusació particular també han mantingut les seves peticions de penes. Confien en la condemna dels acusats per tal que es marqui un límit i es deixi clar que “no tot s’hi val” i aturar l’augment de racisme i la permissivitat amb el discurs de l’odi que es dóna també a altres partits i que es cada cop més alarmant.
El judici ha quedat vist per sentència, que segons la jutgessa es notificarà el proper 14 de novembre.
Barcelona, 18 d’octubre del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias