SOS Racisme presenta el 14è informe anual en un acte a Barcelona

Per segon any consecutiu el Servei d’Atenció i Denúncia de l’entitat duplica el promig d’atenció

SOS Racisme ha presentat aquest dimarts 21 de març la catorzena edició del seu informe anual. El document, ‘Invisibles 2022. L’estat del racisme a Catalunya, recull les dades de tots els casos que el Servei d’Atenció i Denúncia de l’entitat ha atès en el transcurs de l’any. A més, suposa una anàlisi exhaustiva sobre les tipologies de racisme, comparativa de dades, així com una eina per a la denuncia pública i la incidència politica, disponible a tothom. 

A l’acte han assistit la Tècnica d’atenció psicosocial del SAiD, Paula Rossi; la responsable del projecte Pareu de parar-me i coordinadora de Formació de SOS Racisme, Kaire Ba Dejuan; la sociòloga, Jenabou Dembaga; l’advocada tècnica del SAiD, Úrsula Ruiz; l’advocat de l’ICAB, Josep Granados, i en la moderació de les ponències, el president de l’entitat, Cheikh Drame Tine.

Segons ha destacat Rossi, per segon any consecutiu el Servei d’Atenció i Denúncia de l’entitat duplica el promig d’atenció. A més, ha assenyalat que una de les conclusions més importants que s’extreuen de l’informe és que per primer cop hi ha més dones denunciants que homes. 

Una altra dada important, és que el racisme policial és la primera causa de denuncia. En aquest sentit, Kaire Ba Dejuan ha explicat durant la seva ponència ‘Mecanismes de seguretat’ una altra de les línies destacades que es treballen desde SOS Racisme: la perfilació racial. 

El racisme judicial és una altra de les línies d’incidència en les que l’entitat vol començar a profunditzar, atès que, com va assenyalar Granados durant la seva intervenció, durant el procés judicial es produeix una revictimització de la persona denunciant, per part dels lletrats i els magistrats. 

Durant el 2022, i per primera vegada SOS Racisme ha acompanyat a dos centres educatius a realitzar l’acompanyament a dues persones denunciants de racisme (dintre de l’escola). Per l’entitat, suposa un fet greu que no hagi sigut fins ara que hagi pogut començar a entrar a les escoles a fer aquests acompanyaments. De fet, també s’extreu de l’informe un alarmant augment de les denúncies de racisme en aquest àmbit. A mida d’aprofundir i debatir aquest aspecte, Úrsula Ruiz i Jenabou Dembaga, han fet una ponència analitzant, tant els tipos de casos que es troba SOS Racisme al sistema educatiu, com el programa PRODERAI i els programes de detecció sobre la ablació genital femenina.

DESCARREGAR AQUÍ L’INFORME.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08