Roda de premsa i concentració en suport a Brian Ríos

La plataforma Justicia para Brian Rios, Centre Iridia i SOS Racisme varen convocar una roda de premsa el passat 12 d’abril al Parlament de Catalunya per reclamar justicia per a Brian Rios, que va morir en circumstàncies no aclarides sota custòdia policial. El mateix dia, les entitats organitzadores i familiars, també van convocar una concentració a la Plaça Sant Jaume, per tal de fer pressió a l’Administració.

L’advocada de  Ríos, Elisabet Rull, ha explicat en una roda de premsa, organitzada, que s’ha de donar resposta a les morts sota custòdia policial, investigar cada cas, acompanyar els familiars en el procés i garantir la transparència. Per això, reclamen que s’estableixin protocols d’actuació clars i que els cossos policials portin càmeres per poder veure què passa en qualsevol moment d’una detenció. La família vol reobrir el cas i per això demana la col·laboració ciutadana i que tothom que pugui aportar informació s’adreci al correu info@defensalegalbrian.org

Respecte a l’actuació de l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat, en tant que institucions responsables dels professionals que van actuar en el cas, la família es queixa de no haver rebut cap comunicació ni assessorament. Elisabet Garcia denuncia que no existeixi un protocol d’actuació en aquests casos i que les famílies se senten desemparades per les institucions. La lletrada assegura que no tenen intenció de generar alarma ni acusar cap professional de mala praxis i que només volen esclarir els fets, depurar responsabilitats, si s’escau, i evitar que torni a passar.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08