#NOTICIA: Donem suport a la campanya de El Periódico per acabar amb el llimb legal dels CIES

La reivindicació de l’associació antiracista, però, és el tancament definitiu d’aquests centres.

Des de SOS Racisme Catalunya donem suport a la iniciativa de El Periódico per denunciar les lamentables condicions en les que viuen les persones retingudes als CIE (Centres d’internament per a persones estrangeres). Una campanya engegada a partir de la mort d’Idrissa Diallo el passat 5 de gener, en la que a través d’una recollida de signatures es demana al Ministre de l’Interior que acabi amb els llimbs legals dels CIE.
Donem suport a aquesta iniciativa perquè considerem que és important difondre la crua realitats dels CIE i avançar en la garantia de drets, però les reivindicacions que tenim com a entitat van més enllà. Com a associació antiracista i de defensa dels drets humans, el nostre objectiu és el tancament definitiu dels CIE i la derogació de la llei d’estrangeria; dues mostres del racisme institucional que s’exerceix des de l’Estat Espanyol.
Per això, un cop més exigim:

  • El tancament immediat de tots els CIEs, perquè són espais incompatibles amb una democràcia i un estat de dret.
  • Que es compleixi la Llei d’Estrangeria, que estipula el tancament en els CIES com una mesura excepcional, i la multa econòmica com la mesura habitual per les persones en situació administrativa irregular.
  • Mentre els CIE existeixin considerem que és imprescindible que es garanteixin els drets de les persones que hi estan retingudes.
  • Cal que es fixi un marc legal per evitar vulneracions, negligències i agressions que ens fan lamentar fets com el de la mort del jove la setmana passada.
  • És prioritari que es designi d’una vegada per totes un jutge de vigilància en el CIE de Barcelona, tal com s’ha fet en altres centres de l’estat.

No és la primera vegada que des de SOS Racisme donem suport a una campanya de recollida de signatures en contra dels CIE des de la plataforma Actuable. Ho varem fer el passat mes de novembre com a part d’una xarxa estatal, que agrupa a una quarantena d’associacions de defensa dels drets humans. Una iniciativa que varem fer amb la col•laboració d’Avaaz, i que consistia en una recollida de firmes per exigir als partits polítics que es comprometessin, en campanya electoral, a l’elaboració d’un reglament per als CIE. En aquella ocasió es varen aconseguir més de 40.000 signatures.
En la lluita contra els CIE és imprescindible informar a la ciutadania de la seva existència, ja que lamentablement una bona part de la població desconeix aquesta crua realitat que pateixen veïns i veïnes d’origen estranger de manera directa, però que ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i la situació administrativa. L’existència dels CIE suposa un retrocés en el compliment dels Drets Humans, és incompatible amb un estat de dret i atempta contra la democràcia de les nostres societats.
Barcelona, 13 de gener del 2012
SOS Racisme Catalunya
Més informació:
Campanya “Pongamos fin al limbo de los CIE” de El Periódico.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18