Unitat contra el feixisme i el racisme

Unitat contra el fexisme i el racisme: aturem Plataforma x Catalunya

Durant els últims mesos, diverses persones —procedents d’àmbits molt diferents i a títol individual— han anat preparant la crida adjunta. El text explica els motius de la proposta que, d’altra banda, són tristament massa coneguts.
Com diu la crida, un objectiu urgent és evitar que Plataforma per Catalunya s’aprofiti de les properes eleccions autonòmiques per estendre el seu missatge d’odi. Això ens imposa una certa pressa.
L’objectiu de les persones que impulsem aquesta campanya és fer créixer, per tot Catalunya, un moviment arrelat als nostres pobles i barris, capaç de difondre les idees i les mobilitzacions que facin falta per fer front a l’amenaça de l’extrema dreta, durant i després de la cursa electoral.
Dins el moviment que es planteja, hi caben tota mena d’entitats, no només les de l’àmbit polític, sinó també colles de diables i castellers, grups de dones, organitzacions sindicals de tots els nivells, caus i escoltes, moviments veïnals… La llista d’adhesions rebudes fins el moment, ja comença a haver-hi aquesta amplitud, però encara falta molta gent.
Des de SOS Racisme portem molt temps reivindicant que és necessària una acció ferma contra l’augment del discurs racista i xenòfob. I el treball conjunt i la suma de forces dels agents socials de diferents àmbits, és indispensable per poder donar una resposta contundent. Per aquest motiu ens sumem i donem suport a aquesta iniciativa.

Manifest

Unitat contra el feixisme i el racisme: aturem Plataforma per Catalunya
Ens preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya. Amb el rerefons de la crisi, els grups feixistes aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i en la por.
Gran part de l’extrema dreta europea —el Front National de Le Pen a França, i partits semblants a Flandes, Països Baixos, etc.,— evita deixar-se veure amb uniformes i en marxes militars. Prefereixen anar amb trajo i dir que són demòcrates respectables, però les seves accions i declaracions deixen clar que són organitzacions feixistes.
Malgrat les diferències entre la situació actual i la dels anys trenta, tenim prou motius per fer tot el possible perquè no es repeteixin les terribles experiències d’aquella època.
A l’Estat espanyol i a Catalunya l’extrema dreta pren diferents formes, des de les restes del franquisme fins a nous grups inspirats en els nazis.
A Catalunya —on el racisme, especialment contra la gent musulmana, ja és preocupant— la “Plataforma per Catalunya” (PxC) representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència. Josep Anglada, líder de PxC, té una reconeguda trajectòria franquista, i ha explicat davant d’una càmera oculta l’estratègia enganyosa del seu partit: “Crec que en aquests moments ni a Vic ni a Catalunya ens interessa relacionar-nos amb tot allò que sigui el franquisme, la bandera espanyola, l’àliga, que jo porto al cor, però políticament no ens interessa.”
El creixement electoral d’un grup com aquest fa augmentar els atacs racistes al carrer i fomenta el discurs racista tant al conjunt de l’espai polític com al carrer. La nostra societat ja pateix la xenofòbia; la pujada de PxC agreuja la malaltia. Ja podem veure com la seva presència municipal —aconseguida amb mentides— ha tingut efectes nocius a les localitats afectades. No volem que la mateixa dinàmica s’estengui mitjançant les properes eleccions autonòmiques i municipals.
Cal un moviment contra el racisme i l’extrema dreta inspirat en la mobilització contra la guerra de l’Iraq. Malgrat les diferències, aquella mobilització ens mostra que forces molt diverses poden treballar plegades entorn d’uns punts bàsics compartits. Avui necessitem una gran mobilització popular, capaç de connectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme, arreu de Catalunya. Hem de fer valer el fet que som majoria la gent que rebutgem els feixistes i les seves idees.
En Franco ja va pretendre destruir aquest país una vegada. No deixarem que els seus seguidors actuals —disfressats darrera del nom “Plataforma per Catalunya”— ho tornin a intentar.
Per tot això declarem el nostre compromís a treballar per la creació d’un moviment ampli, plural i unitari, de mobilització, per aturar els feixistes del nostre temps i les idees racistes que difonen.
Cap espai públic per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup feixista!
No deixem que fomentin el seu odi pels nostres carrers i els nostres barris!
No deixem que aprofitin les eleccions per impulsar la xenofòbia! Unim-nos contra el feixisme!
Franquisme mai més!
No passaran!

Adhesions

Podeu consultar el llistat complert d’adhesions a la web de la plataforma.
Per adherir-vos a la crida, envieu un correu electrònic a unitatcontraelfeixisme@gmail.com, citant el nom de l’entitat, a més d’una persona i un telèfon de contacte; i si us adheriu a nivell individual, el vostre nom i telèfon de contacte.

Més informació

Més informació:
Web: www.unitatcontraelfeixisme.org
Facebook: http://www.facebook.com/unitatcontraelfeixisme
Llista de difusió: http://groups.google.com/group/unitat-contra-el-feixisme-difusio

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa