#COMUNICAT: Un record des de SOS Racisme Catalunya pel pare Avelino, fundador del Centre Filipí de Barcelona.

La nit del passat divendres va morir el pare Avelino, director de la parròquia filipina a l’església de Sant Agustí i fundador del Centre Filipí de Barcelona.

Avelino del Rosario Sapida, conegut per totes i tots com el pare Avelino va dedicar part de la seva vida a donar suport a les persones més vulnerables i a defensar la igualtat de drets i oportunitats. Va lluitar en contra de la dictadura a Filipines, membre de l’església compromesa i la pastoral obrera.

A Barcelona la seva tasca va ser molt destacable en relació amb el naixement del teixit associatiu filipí, així com també va desenvolupar un paper important al en els debat sobre immigració que s’iniciaven als anys 90.

Des de SOS Racisme volem reconèixer la seva gran feina, i posar en alt que en moments de tensions i dificultats socials com els que estem vivint cal esforçar-nos per fer prevaldre allò que uneix i no permetre que la convivència quedi debilitada; una lliçó que ens va ensenyar el pare Avelino durant la seva trajectòria. Moltes gràcies!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa