El nostre suport a la solidaritat ciutadana. Vols de deportació.

Dissabte 15 de juliol, a les 16.25, havia de sortir un vol de la companyia Vueling cap a Dakar. Un grup de membres del passatge es va adonar que hi havia un noi senegalès emmanillat i custodiat per la Guàrdia Civil, i van creure que estava essent deportat contra la seva voluntat. Alguns mitjans de comunicació recullen la possibilitat que fos un retorn per rebuig en frontera i que l’home no havia entrat formalment al territori espanyol. Sigui com sigui, gran part del passatge es va rebel·lar per intentar aturar aquesta expulsió.

Les expulsions o deportacions de persones migrants a vols comercials són pràctiques habituals i es troben emparades per la Llei d’Estrangeria, però també són una greu vulneració dels drets humans. En la seva majoria es tracta d’expulsions forçades de persones que no tenen permís de residència però que no han comès cap delicte. I són tractades amb violència, com si fossin delinqüents perillosos que cal reduir per la força bruta. És per això que moltes persones solidàries hi estan en contra i quan es troben en una d’aquestes situacions, fan el possible per evitar-la. I moltes vegades s’ha aconseguit aturar deportacions. Sense anar més lluny, el dia 8 de juliol, en un vol de la mateixa companyia, la major part del passatge es va posar dreta per impedir que dos nois fossin deportats; la seva ferma solidaritat va fer desistir la Guàrdia Civil; el pilot no va voler enlairar-se en aquestes condicions, però va informar que les companyies estan obligades a acceptar les deportacions per llei. Aquesta setmana, en canvi, les companyes que ho van intentar dissabte no van tenir tanta sort: l’expulsió –o retorn obligat- es va dur a terme unes hores més tard i elles van ser represaliades. Han sacrificat les seves vacances i estan pendents de saber si se’ls acusa formalment d’algun tipus de delicte.

Val la pena tant d’esforç, val la pena sacrificar unes vacances per intentar aturar una deportació? Només podem respondre que sí, que ha valgut la pena la seva acció valenta i solidària perquè són actes com aquests els que ens ajuden a recuperar la confiança en la condició humana. Per això els expressem tot el nostre suport i tota la nostra solidaritat i denunciem amb contundència les companyies aèries (Vueling, Iberia, Air Europa) que aconsegueixen grans beneficis econòmics per fer la feina bruta a les institucions que no respecten els drets humans.

Prou deportacions, Prou violacions dels DDHH, Solidaritat amb les companyes represaliades.

Adheriu-vos al manifest de suport: #TeGustaViajar

https://tegustaviajarblog.wordpress.com/
 
Te gusta viajar. Suport 11 expulsades vol Vueling a Senegal
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08