1 de mar

 Avui, 1 de març, es reivindica a nivell internacional la igualtat de drets de les persones immigrades.

Itàlia, França, Grècia i Espanya són els països que s'han sumat a aquesta iniciativa, amb diferents tipus de reivindicacions, però amb un mateix lema: "Per la igualtat de drets".

Es denuncia el racisme institucional que s'està instal·lant a la majoria de països europeus i que contribueix a alimentar i enfortir el racisme social. Conflictes veïnals, violents i no violents; manifestacions amb lemes racistes; batudes i deportacions massives i el discurs anti-immigració que s'està estenent a Europa com una taca d'oli.

 

 

A França s'ha fet una crida a les persones immigrades a no treballar ni consumir. "Un dia sense immigrants", per cridar a la reflexió del paper econòmic i social que tenen els ciutadans francesos d'orígen immigrat en aquest país.

A Itàlia s'ha convocat també la primera vaga de treballadors i treballadores immigrants. A més s'han convocat actes en 60 llocs diferents de tot el país. Motivats pels recents fets de la localitat de Rosarno, on es van agredir a treballadors immigrants i va provocar una protesta massiva d'aquests.

"Som immigrants, segones generacions i italians. Tots units pel rebuig al racisme, la intolerancia i el blindatge que caracteritza el present italià", proclama l'entitat "Primo Marzo", convocants de la protesta, que ha rebut el suport de diversos partits polítics de l'oposició.

La situació espanyola i catalana és molt propera a la denunciada pels païssos veïns. La proposta de restringir l'empadronament a les persones immigrades "sense papers" al municipi de Vic, les protestes veïnals amb lemes xenòfobs a Salt, els conflictes al Vendrell… són només alguns exemples dels darrers fets que alerten sobre la salut de la convivència al nostre país.

 Per aquest motiu un grup d'entitats socials han iniciat un seguit d'actes de protesta, que varen iniciar el 27 amb una concentració a la Plaça Catalunya i la crida a una vaga de fam de 50 hores per reivindicar la igualtat de drets. Amb aquestes accions s'ha volgut donar recolzament a les protestes de França i Itàlia i denunciar l'augment del racisme a tota Europa.

 

 

 

 

 

 

 

Podeu ampliar la informació en les següents noticies:

– "Un dia sin inmigrantes en Francia", Prensa Latina.

– "Primera huelga de inmigrantes en Italia", Europa Press.

Autóctonos e inmigrantes protestan en Barcelona por el augmento del racismo en Europa, LibreRed.net

– Blog: 1 de marzo: http://1demarzo-todossumamos.blogspot.com/ sumamos.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat