2 encausades i 7 citades per la mani antiracista contra PxC a Vilafranca del Penedès

 Coord. Antirepressiva Penedès – Kaosenlared – El dimarts 3 d'agost, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès ha informat en roda de premsa des de la seu de la CUP de Vilafranca, de les citacions judicials que han rebut set penedesencs en relació a la manifestació de rebuig a l'acte racista de Plataforma per Catalunya el passat 25 d'abril.

Les antiracistes estan cridades a declarar el 30 de novembre.

També s'ha fet especial menció al fet que dues persones van ser detingudes el mateix dia de la manifestació i cridades a declarar dies després. Aquests encausats estan a l'espera de la resolució judicial.

Des de la Coordinadora Antirepressiva es vol deixar clar que 'la manifestació antiracista va ser una acte massiu i pacífic que va esdevenir una resposta digna de la societat vilafranquina i penedesenca contra els intents de trencar la convivència per part del partit ultradretà i racista Plataforma per Catalunya amb Josep Anglada al capdavant.

Per tant, és sorprenent que mentre l'Ajuntament cedeixi espais i material municipals per organitzar actes racistes, s'acaben encausant dues persones i citant-ne set a declarar.

Ens trobem doncs, davant la impunitat de què gaudeixen grupuscles xenòfobs com PxC amb el contrast de l'assetjament que podem arribar a patir les persones compromeses amb la lluita contra el racisme com en el cas de la mobilització de Vilafranca, en què les manifestants vam ser rebudes amb pedres que llançaven alguns dels elements que s'aplegaven a l'acte de PxC i pels cops i patades de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra.

Tot i així, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès amb el suport de l'Esquerra Independentista end refermem en el lema que encapçalava la manifestació antiracista del 25 d'abril: 'Racisme, ni a Vilafranca ni enlloc! PxC fora de la vila! Cap persona és il·legal.' I seguirem informant d'aquesta nova envestida repressiva contra els moviments socials i iniciarem una campanya de suport a les dues persones encausades i si es el cas, per les set persones citades a declarar que també poden esdevenir encausades a partir del 30 de novembre.'

De moment,des de la Coordinadora s'ha elaborat un vídeo informatiu on s'evidencia el caràcter marcadamant xenòfob i la incitació a l'odi racista de PxC. Un vídeo que s'ha projectat per primer cop en la roda de premsa i que es difondrà per la xarxa i també es projectarà durant la barraca de la Festa Major Popular de Vilafranca.

També fan una crida a assistir als dos propers esdeveniments en què els beneficis serviran per afrontar les despeses d'aquest cas i que s'emmarquen en els actes previs de la Festa Major.
El dijous 26 d'agost, després de la tradicional penjada d'estelades que començarà a les onze del vespre, es farà un Concert Antirepressiu a la plaça Jaume I amb Eina, Alatak i Orxata Sound System. I l'endemà, divendres 27, es farà l'Squat Fèlix 2010 al Casal Popular Okupat El Taller amb un sopar a la fresca i festa amb DJ Morrison i VJ KrestaDpurpurina en què hi haurà un bo d'ajuda de 2 euros que es destinaran a la campanya antirepressiva.

 

Font: Kaos en la Red

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa