300 persones en vaga de fam a Italia

 Aproximadament 300 persones immigrades provinents d’Àfrica i diversos activistes de drets humans es mantenen en vaga de fam a Itàlia, demanant al Govern que renovi permisos de residència als ciutadans estrangers al plaç de 20 dies que marca la llei.

La iniciativa la va llançar el dirigent África de la Junta Radical Italiana, Gaouossou Outtar, el pasta 13 de desembre. Segons ell, "és intolerable que hi hagi gent que espera vuit mesos el permís i el Govern no hagi fet cap pas endavant”.

“Fa vint anys passaves una nit a la cua i tenies el teu permís renovat” afirma la presidenta, i explica que després el plaç es va ampliar als 20 dies amb la llei de Bossi-Fini i acaba resignada denunciant que ara per ara les oficines informatitzades fan esperar mesos a totes les persones amb un paper que “no serveix per a res”.

 

La Liga Norte va aprovar l’any passat el Paquet de Seguretat, en el que les persones immigrades en situació irregular eres delinqüents i va introduir mesures restrictives contra aquestes persones. 

 

La renovació del permís de residència avui en dia arriba entre set mesos i un any després de la seva sol·licitud. La secretaria de l’Associació Migrare, Shukri Said, acusa de les dificultats a una estratègia deliberada del Govern.

 

Les organitzacions d’immigrants assenyalen que la conseqüència directa del Paquet de Seguretat ha estat l’augment de la por entre els estrangers, amb situació administrativa regular i irregular, “Por a caure en la il·legalitat, en la deportació i en els centres d’identificació i expulsió, on hi ha hagut diversos casos de suïcidi i maltractaments”, confessa Said.

 

Segons el secretari dels radicals italians, Mario Staderini, s’organitzaran taules d’informació i d’incorporació a la iniciativa no violenta durant els propers dies davant les comissaries i les oficines d’Immigració a les ciutats d’Itàlia, demanant al Govern que es facin reunions per a verificar el respecte de la llei a nivell provincial.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18