#COMUNICAT: Catalunya premia l’antiracisme de Tutu

Ahir al vespre el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, lliurava el XXVI Premi Internacional Catalunya a Desmond Mpilo Tutu, Arquebisbe emèrit de Ciutat del Cap.

Desmond Tutu va néixer al 1931 a Transvaal (Unió Sud-africana). Pacifista reconegut, va lluitar contra l’apartheid sud-africà de la mà de Nelson Mandela, un dels símbols de dignitat i lluita més importants del segle XX, mort fa pocs mesos. És Premi Nobel de la Pau, i va ser director de la Comissió de la Veritat i la Reconciliació. Actualment  participa en processos de pau en diferents conflictes de l’actualitat.

Desmond Tutu representa la defensa de valors com la igualtat, la justícia social i la lluita per la dignitat; així com també la denúncia constant de vulneracions de drets humans, del racisme i de la violència exercida, en masses ocasions, per part del poder i dels estats.

Des de SOS Racisme celebrem que enguany el jurat del Premi Internacional Catalunya hagi apostat per reconèixer la trajectòria antiracista de Desmond Tutu, doncs en els temps que vivim és imprescindible recordar i sobretot posar en valor les idees que ell representa.

Perquè davant la crueltat que suposen les fronteres, els centres d’internament o les discriminacions racistes que sovint pateixen el nostres veïns i veïnes, cal elaborar discursos, difondre idees i educar en valors perquè entre tots i totes siguem capaces de construir un país que garanteixi la dignitat a tothom, una societat igualitària on el racisme no hi tingui cabuda.

 Gràcies Desmond Tutu per il·lustrar-nos amb la teva senzillesa, amabilitat i somriure.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

Oferta Laboral - Web (2)
photo_5769658645548745453_x
ImagenWebMosos