El racisme al dia a dia i la consciència col·lectiva

La campanya #Aixòésracisme segueix en marxa, i continuem tirant del fil de l’experiment social que ens ha permès recollir les reaccions ciutadanes davant les discriminacions racistes. El passat 14 de març vam crear un espai de debat i reflexió sobre el racisme quotidià i la importància de la implicació dels testimonis, amb les persones que havien participat a la càmera oculta.

La visualització del vídeo resultant de l’experiment, va ser el punt de partida. A partir d’aquí, les aportacions de tots i totes les participants van teixir conjuntament el fil conductor del debat. Dividits en dos grups i orientats per dues moderadores, la reflexió al voltant de discriminacions racistes quotidianes va ser iniciada.
Cadascuna de les persones integrants va compartir amb la resta del grup la seva reflexió entorn a actes racistes discriminatoris, l’experiència viscuda durant l’experiment i d’altres experiències similars percebudes quotidianament.


Les actrius protagonistes, Meritxell Martínez Bellafont de La Xixa Teatre i Adeline Flaun, membres de la productora DMA Producciones, els i les activistes del grup de treball d’#Aixòésracisme, alguna de les persones incautades durant l’experiment i dos grups sensibilitzats amb la temàtica, Apropem-nos Poble Nou i La Família, van ser les veus de la trobada.
Després d’un debat extens dividits en dos grups, van destacar la necessitat de visibilitzar la gran quantitat de discriminacions racistes succeïdes quotidianament i la importància de prendre consciència col·lectiva, considerant important, seguir treballant en aquesta línia per augmentar les reaccions de defensa a la víctima.
Recollint les aportacions compartides, la trobada ha inspirat noves idees i necessitat i ganes per seguir treballant. #Aixòésracisme seguirà construint nous espais de sensibilització, denuncia i visibilització de discriminacions racistes que trobem al nostre voltant.

.

.

.


Algunes de les accions de la campanya #Aixòésracisme reben el suport econòmic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania
logoSecretariaMigracions2018
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08