Acabem amb l’activitat il•legal de la nazi Llibreria Europa

Demà dissabte 24 d’abril s’inicia a la Libreria Europa de Barcelona un seguit de conferències d’un advocat d’extrema dreta, Manfred Roeder, que continuarà diumenge a Madrid i dilluns vinent a Sant Sebastià. Ponent i organitzador d’aquests actes han estat acusats i condemnats per apologia del nazisme i incitació a l’odi.
Manfred Roeder, va ser jutjat i condemnat a Alemanya per dos assassinats, atemptats i pertinença a grup terrorista de caire xenòfob entre altres delictes. Va complir 8 anys de presó. Pedro Varela, propietari de la Llibreria Europa, va ser condemnat el passat mes de març pel Tribunal Penal número 11 de Barcelona a dos anys i nou mesos de presó i a una multa de gairebé 3.000€ pels delictes de difusió d’idees genocides i delicte contra els drets fonamentals, per les obres que editava i venia, així com les conferències que organitzava a la seu de la llibreria.
Només un mes després d’aquesta sentència, torna a organitzar impunement un dels actes il•legals pels que va ser condemnat.
Davant aquest fets, un cop més, des de SOS Racisme insistim en la necessitat de denunciar la permissivitat davant d’un acte que representa una incitació a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme.
Creiem que en un Estat democràtic i de dret no es pot permetre que s’estiguin organitzant constantment actes que fomenten la presència de la xenofòbia a la nostra societat. Aquesta impunitat i permissivitat és impensable a altres països europeus, on la lluita contra els moviments racistes i xenòfobs és més ferma i taxativa.
El passat mes de desembre ja es va celebrar a la Llibreria Europa una conferència del negacionista David Irving, tal i com es van donar els darrers anys, i també el líder del Ku Kux Klan, en David Duke. Malgrat la nostra petició, es va permetre dur a terme les conferències però amb la presència policial.
Des de SOS Racisme esperem que es prenguin les mesures oportunes per evitar que durant l’acte s’incorri en un delicte de vulneració dels drets fonamentals.
23 d’abril del 2010
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18