#ACTIVITAT: cicle de cinema i debat… A LA FRESCA!!

T’agrada el cinema? T’agraden les històries amb contingut? Explicades pels seus protagonistes? Aquelles que et desperten inquietuds i ganes de debatre després de veure la peli? Aleshores has de venir a les sessions de CINEXCLUSIÓN!
CINEXCLUSIÓN, cinema de realitats” és un cicle de cinema molt especial: cada sessió estarà centrada en una cultura o un país diferent, en el que ens endinsarem a través del seu cinema i debatrem i compartirem opinions generades pel que hem vist, juntament amb entitats o persones relacionades amb el tema. Totes les sessions són d’entrada lliure i gratuïta.
El cicle va començar amb dues sessions el mes de juliol al Pou de la Figuera (o Forat de la Vergonya) i ha de reiniciar-se a la tardor, amb noves dates i espais que comunicarem en breu. 
Podeu seguir totes les novetats del cicle a la nostra web, i a les xarxes socials, Twitter i Facebook.

Darrera projecció:

24/7 a les 21.30h al Casal de Barri Pou de la Figuera – SESSIÓ ESPECIAL DE CURTS A LA FRESCA! : Amb altres ulls – “El pes de la palla” (Barcelona 2013, Marc Capdevila i Francesc Torrent) i “Me llamo Peng” (Barcelona 2010, Jahel Guerra Roa i Victoria Molina de Carranza) – amb la intervenció dels directors i productors i fins i tot un dels protagonistes.

Peng Ruan és un immigrant xinés obsesionat amb gravar-se a si mateix des de la seva arribada a Europa el 2002. La càmara es converteix en la seva millor amiga, fins acumular més de 60 hores de filmació.

 • Duració: 27´58´´
 • Idioma: Mandarin-Sub castellà (VOSE).
 • Direcció: Jahel Guerra Roa y Victoria Molina de Carranza
  Guió: Consuelo Ábalos
  Montatge i so: Ian Ramos
  Producció: Ian Ramos, Jahel Guerra Roa y Victoria Molina de Carranza
  Assistent de Producció: Carlota Montero
 • Any de producció: 2010
 • Teaser “Me llamo Peng“:


 

Oumar Diallo a "El pes de la palla"

Prové d’un altre lloc. No comparteix els nostres codis. És un fora de la llei, una veu anònima. No ha vingut a explicar-nos la seva història ni a descobrir-nos res de nou. Però aquí està… I ens mira.
Un documental que planta un mirall davant dels occidentals: «Quines són les nostres pors? Quin valor donem a la paraula? Com vivim el temps? Hi ha alguna cosa sagrada a casa nostra?

 • Duració: 31´
 • Idioma: Francès-Sub castellà (VOSE).
 • Direcció i muntatge: Marc Capdevila i Francesc Torrent
  So directe: Amanda Villavieja
  Producció: Feyts i La Vella Fam
 • Amb la participació de Oumar Diallo
 • Any de producció: 2013
 • Teaser “El pes de la palla“:


TRÀILER «EL PES DE LA PALLA» from FEYTS on Vimeo.
 

Programació del cicle:

NOTA: DATES DE TARDOR PER CONFIRMAR

 • 10/7 20h – Cinema africà – “Ezra” (Nigèria 2007, Newton I. Aduake) tráiler – amb la participació de Wiriko – Casal Pou de la Figuera – amb la participació de Wiriko.
 • 24/7 21.30h – Amb altres ulls – “El pes de la palla” (Barcelona 2013, Marc Capdevila i Francesc Torrent) i “Me llamo Peng” (Barcelona 2010, Jahel Guerra Roa i Victoria Molina de Carranza) – amb la intervenció dels directors i productors – Plaça del Pou de la Figuera – SESSIÓ ESPECIAL DE CURTS A LA FRESCA!
 • 12/9 19.30h – Cinema xinès – “Comer, beber, amartráiler (Taiwan, 1994 Ang Lee) – amb la participació de Asociación de Intercambio China-España (pendent confirmar)
 • 26/09 19.30h – Cinema llatinoamericà – “Qué tan lejostráiler (Equador 2006, Tania Hermida) – amb la participació de Nuevos Colectivos (pendent confirmar)
 • 10/10 19.30h – Cinema romanès – “Francesca” (Rumanía 2009, Bobby Paunescu) tráiler – amb la participació d’ASOCROM (pendent de cofirmar)
 • 24/10 19.30h – Cinema espanyol – “1 franco, 14 pesetas” (Estat espanyol 2006, Carlos Iglesias)  tráiler

Objectiu de l’activitat:

CINEXCLUSIÓN és un espai per reflexionar i debatre per enfortir la lluita contra el racisme. Obert al públic en general i aquelles persones que formen part de l’entitat, té l’objectiu d’obrir un espai de reflexió sobre la realitat multicultural de Catalunya i la nostra interacció amb ella. В настоящее время в связи с физическими характеристиками конопли и его действием предлагается три подвида: C. sativa sativa, C. sativa indica и C. ruderalis. Медики рекомендуют семена каннабиса купить – они содержат большое количество КБД, обладает стимулирующим эффектом и используется против депрессии, усталости и расстройств настроения в целом.
L’objectiu és  APROPAR persones, cultures, països, orígens mitjançant produccions cinematogràfiques pròpies que ens donen INFORMACIÓ I UN PUNT DE VISTA DIFERENT sobre una realitat que sovint tenim molt a prop però que desconeixem. D’aquesta manera podrem CONSTRUIR PONTS I TRENCAR TÒPICS MITJANÇANT  el cinema, el CONEIXEMENT i el DEBAT.

Pel·lícules i associacions col·laboradores:

 

 • Cinema africà: “EZRA” (2007, Newton I. Aduake. VOSE Anglés)

El drama dels nens soldats, el contraband de diamants i les guerres que ocasionen, els conflictes armats entre rebelds i  govern… no són temes nous al cinema. La novetat pel públic en general és veure com es tracten aquests temes des del punt de vista dels protagonistes. Què sabem de la reinserció d’aquests nens soldats? I dels procesos de “Reconciliació de pau i de la veritat”? Es podria dir que “EZRA” és la versió africana de “Diamants de sang” de Leonardo di Caprio, però no seria just: és molt més que això. L’has de veure.

L’associació Wiriko, especialista en l’art i la cultura africana, ens acompanyarà en aquesta sessió i ens ajudaran a debatre sobre els temes tractats en el film i sobre la visió que es dóna d’Àfrica i les seves realitats als mitjans de comunicació i el cinema europeu i americà.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023