#ACTIVITAT: Formació per la lluita antiracista

Per aclarir conceptes, per ampliar coneixements, per saber com actuar en determinades situacions, com a reciclatge… Hi ha moltes raons per formar-te en lluita antiracista, i des de SOS Racisme posem a l’abast de tothom -persones individuals, entitats, grups- diferents opcions sobre temàtiques diverses.
Informa’t i aprofita les oportunitats de fer formacions gratuïtes!

  • “Drets humans i discurs de l’odi“, organitzat per Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), SOS Racisme i United Explanations, dins el marc del projecte PROXI.

Contingut: Com reconèixer el discurs de l’odi? Eines per la seva identificació: components, impacte, tipificació legal i anàlisi del llenguatge. / El principi de la no discriminació, el racisme, la xenofòbia i la intolerància des d’una perspectiva de drets humans. Sistemes internacionals de garantia. / Estrategies per combatre el discurs de l’odi a Internet. El cas de l’Observatori Proxi.
Formació on-line. Gratuït. Només 30 places. Període inscripció fins 10 abril. En castellà. Més informació.

L’Aixada Antiracista és un moviment que pretén sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets, mobilitzant a la ciutadania i especialment a les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona.
Posa a disposició de les entitats i membres un catàleg de formacions en l’antiracisme, que poden sol·licitar de manera gratuïta: activitats per a la reflexió i l’acció antiracista (Som iguals, som diferents; Eines per combatre el racisme; El llenguatge inclusiu com a base d’una societat més igualitària) i activitats orientades a treballar el racisme i la xenofòbia amb infants i joves (On em poso jo; Educant en igualtat de drets; I tu què opines?; Joc de l’oca “Obre els ulls”). Consulta el programa i sol·licita la que més t’interessi.

  • Catàleg d’activitats Antirumors de la Xarxa Antirumors de Barcelona, inclou 3 formacions de SOS Racisme: Planta cara al racisme (F/18), Teatre periodístic: desmuntant estereotips de gènere i diversitat cultural (F/30) i Educant en igualtat de drets, per a joves i educadores (Annex A).

El Catàleg ofereix gratuïtament a entitats, serveis, equipaments, centres educatius… de Barcelona un seguit d’activitats que, de manera lúdica i emprant diferents metodologies (teatrefòrum, tallers, xerrades, espectacles…), inciten a la reflexió entorn dels rumors, prejudicis i estereotips vinculats a la diversitat cultural.
Podeu descarregar i consultar el catàleg a la web del projecte i fer la sol·licitud escrivint a catalegantirumors@bcn.cat

  • Totes les nostres formacions de l’entitat, les pots consultar al Catàleg de formacions de SOS Racisme. Descarrega’l aquí.

soswebPer qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres escrivint a formacio@sosracisme.org o trucant al 93 301 05 97.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18