#ACTIVITAT: Volem Votar! Pel dret de participació política de les persones estrangeres

DretAVot_ActeRambles_99_6Us convidem a sumar-vos a l’acte Volem Votar! Pel dret de participació política de les persones estrangeres que tindrà lloc demà divendres dia 31 d’octubre a les 18.00h a les Cotxeres de Sants (carrer de Sants, 79).  L’acte, impulsat per CCOO, UGT, Assamblea.cat, Sí amb nosaltres i SOS Racisme Catalunya, i diverses entitats adherides, servirà per donar a conèixer el manifest sobre el dret a vot de les persones estrangeres.
Arran de l’aprovació de la Llei de consultes no referendàries i altres formes de participació ciutadana, els col·lectius signants ja vam mostrar la disconformitat pels criteris exigits a les persones estrangeres, diferents a la de la resta de ciutadans/es. Com explica el manifest, a més, malauradament a Catalunya el dret de vot per a les persones estrangeres es limita a les consultes no referendàries i a les eleccions municipals, en cas de residents comunitaris i extracomunitaris de països amb conveni de reciprocitat. Les persones estrangeres, però, no poden votar ni en les autonòmiques i les generals.
És per això que el manifest recorda quatre punts necessaris en els drets de participació política:

  • La reformulació del concepte de ciutadania, vinculant-lo a la residència.
  • La reforma de l’article 13.2 de la Constitució per reconèixer el dret al sufragi a totes les persones residents estrangeres majors de 18 anys i eliminar el requisit de tenir la nacionalitat espanyola o de ser ciutadà comunitari per poder gaudir del dret al vot.
  • Que en el cas que la ciutadania catalana decideixi constituir Catalunya com a un estat, s’atorgui el dret al vot passiu i actiu a totes les persones residents a Catalunya en totes les eleccions.
  • Es fa una crida a la participació en totes les consultes que es convoquin i que afectin el futur de Catalunya com a nació i a la societat catalana en el seu benestar social, justícia social i desenvolupament democràtic.

Durant l’acte Volem Votar! de demà divendres 31 d’octubre, s’explicaran amb més detall les reivindicacions del manifest.
cropped-volemvotar_horizont
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat