Adéu a l’última engruna de diversitat a la televisió pública catalana

Després de diverses modificacions i canvis d’horari, TV3 decideix eliminar el programa Tot un món amb l’excusa que no té audiència, fet bastant habitual en programes que s’emeten a les 11 h del matí d’un dissabte!

Tot un món ha servit perquè durant més de deu anys prenguéssim consciència que vivim en una societat diversa, perquè ens acostuméssim a conviure amb cultures que anys enrere ens eren alienes. I potser sí que ara ja sabem que a casa nostra hi conviuen persones diverses, hàbits culturals diversos i que ja no paga la pena continuar-los mostrant.

Ara bé, la CCMA s’ha platejat una alternativa seriosa a la desaparició del programa? S’ha plantejat la presència normalitzada de persones d’orígens diversos a tota la resta de programes: informatius, sèries de ficció, programes de debat sobre política, tertúlies, programes infantils,…? En altres paraules, tractarà a partir d’ara la diversitat cultural de forma transversal, la inclourà i la respectarà en tots els seus programes? Premeu el botó corresponent del dial i trobareu la resposta. Fins i tot al serial La Riera, que ara tot just acaba, no hi ha aparegut una sola persona negra en les moltes temporades que ha durat. I sort que passava al Maresme!

Fa molts anys que la societat catalana és diversa, des del punt de vista cultural, i aquesta diversitat ha vingut per quedar-s’hi. Però encara ara Catalunya no vol reconèixer aquesta diversitat, no reconeix la igualtat de drets per a tothom, discrimina les persones pel seu color de pell, pel seu origen nacional o ètnic, per la seva cultura o per la seva religió.

I en aquest context hostil que tantes persones voldríem canviar, els mitjans de comunicació públics hi tenen un paper cabdal. La responsabilitat d’un servei públic emanat del Parlament de Catalunya ha de passar forçosament per reforçar la democràcia i, per tant, per protegir els interessos i les necessitats de les minories. Només si això fos un fet ens podríem congratular de la desaparició de Tot un món.

Careta del programa Tot un Món, que ha estat més de deu anys consecutius en antena
Careta del programa Tot un món, que ha estat més de deu anys consecutius en antena

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18