Alerta sobre una nova restricció de drets

SOS RACISME volem constatar la nostra preocupació i posar en coneixement de l’opinió pública la posada en marxa d’una recent circular emesa pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a les diferents OTG i empreses d’inserció laboral referent als requisits d’accés a la formació ocupacional no reglada per les persones immigrades.
Aquesta circular limita aquesta formació aquelles persones immigrades amb autorització per treballar, endurint uns criteris que fins ara permetien l’accés als cursos a les persones immigrades amb autorització de residència.
Des de SOS Racisme volem expressar que:

  • Aquesta circular te unes conseqüències de gran gravetat perquè fomenta l’exclusió socialdels nouvinguts, així com del col·lectiu de dones que arriben a través del reagrupament familiar i d’una part important dels joves d’origen immigrat.
  • Som conscients, i així hem denunciat en moltíssimes ocasions, les restriccions que en matèria de drets comporta la llei d’estrangeria i el seu reglament. Però depèn de la voluntat política fer una interpretació més o menys restrictiva que minimitzi o agreugi la vulneració de drets que aquest marc legal comporta.
  • Ens preocupa la decisió per part d’un organisme de la Generalitat de posar en marxa una nova restricció de drets per les persones immigrades, quan s’acaba d’aprovar per part del Govern de Catalunya el Pla per la Ciutadania basat en un discurs i plantejament polític que aposten per ampliar la ciutadania i treballar per la integració.

Per tot aquests motius a SOS Racisme:

  • Ens hem posat en contacte amb els responsables del SOC i amb la Secretaria per la immigració , així com amb els Consellers respectius d’aquests departaments.
  • Hem fet queixa al Síndic de Greuges.

Des de SOS Racisme demanem al Govern català l’anul·lació d’aquesta circular a l’hora que una coherència en la concreció de polítiques per la integració de les persones immigrades com a ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
SOS Racisme Catalunya
5 juliol 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?