Amical de Mauthausen i SOS Racisme exerciran l'acusació popular en el procés judicial obert contra la llibreria Kalki pels delictes d'incitació al genocidi, al racisme i a la discriminació

La llibreria Kalki de Barcelona va ser intervinguda pels Mossos d’Esquadra al juliol de 2003, després d’una llarga investigació que es va iniciar amb la localització d’una pàgina web en la qual s’oferia material d’ideologia nazi.
En els registres que es van portar a terme tant a la llibreria Kalki, com a l’editorial Edicions Nova República i al domicili del propietari de l’editorial van ser requisades banderes, pòsters, fanzines, cintes de vídeo i CD’s amb proclames nazis i més de 10.000 llibres d’ideologia nacionalsocialista que negaven l’existència de l’holocaust o equiparaven als jueus amb les rates. Aquest material no només es distribuïa per tot l’Estat espanyol sinó que una part important del negoci requeia en el mercat internacional, principalment a Sudamèrica i Europa.
SOS Racisme i Amical de Mauthausen exerciran l’acusació popular en el procés judicial; entenem que el nostre paper també passa per protegir a la societat de les persones o grups que atempten clarament contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, ja que posen en perill la convivència. A més, l’activitat d’aquesta llibreria pot incórrer en els delictes tipificats en els articles 510.1 i 2 i el 607.2 del nostre Codi Penal. El poder dur aquest cas davant els tribunals és un pas significatiu a favor de la convivència i la llibertat.
Finalment, hem volgut donar-li importància a la data en la qual ens constituïm com part en aquest procés judicial. Per això hem escollit el 9 de novembre, en el qual es commemora el “Dia Internacional contra el feixisme i l’antisemitisme” com forma de recordar, és a dir per a fer memòria, perquè no es repeteixi el 9 de novembre de 1938.
En aquesta data a Alemanya els nazis van iniciar el “pogrom” contra els jueus, es va donar l’ordre perquè s’iniciés la violència i els atacs. En 24 hores més de 30.000 jueus van ser arrestats i duts als camps de concentració, més de 200 sinagogues van ser destruïdes pel foc, més de 7.000 botigues van ser atacades i 91 jueus van ser assassinats. A aquesta nit se la coneix com “la nit dels cristalls trencats” i com a data simbòlica de l’inici de l’Holocaust en el que l’horror desencadenat contra la població jueva es va estendre a homosexuals, testimonis de Jehová, persones amb malalties mentals, comunistes, socialistes, gitanos i zíngars.
Recordar, fer memòria ens serveix per a reflexionar i no repetir, per a construir una societat més democràtica i en igualtat de drets dotada d’una legislació que protegeixi a tots els seus ciutadans de xacres com la discriminació, l’odi o la violència contra grups o associacions per motius racistes.
Amical de Mauthausen, SOS Racisme Catalunya
9 novembre 2004

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023