Archivo Ilustrado del Odio, nou projecte de RUIDO Photo i SOS Racisme

Archivo Ilustrado del Odio és una plataforma digital que mitjançant textos, fotografíes i videos exposa les agressions que han patit diferents persones per part d’agents de policia, de seguretat privada o veïns. Agressions motivades pel seu fenotip, el seu origen o religió. Cops, insults, agressions físiques, maltractament, humiliacions i abusos que, en la seva majoria, resten impunes.


La web, iniciativa del col·lectiu RUIDO Photo amb la col·laboració de SOS Racisme, recull el testimoni d’una selecció de persones que han denunciat agressions racistes al Servei d’Atenció i Denuncia de SOS Racisme els darrers anys. Amb la intenció de visibilitzar les agressions i animar a les persones que les pateixen a denunciar-ho, des de l’entitat esperem que aquesta plataforma ens ajudi a frenar la invisibilització creixent de les víctimes del racisme i la xenofòbia, mostrant l’existència i les greus conseqüències d’aquests atacs.
Els casos recollits a la web han estat protagonistes d’altres exposicions, com ara una macro instal·lació cobrint tot un edifici de la Plaça Terenci Moix de Barcelona, dins del festival DOCField15, o la instal·lació col·lectiva “Sents la violència?” a l’Arts de Santa Mònica. Tanmateix disposem d’una exposició itinerant, disponible per les entitats o col·lectius interessades en acollir-la.


Archivo Ilustrado del Odio va rebre ahir, 28 de febrer, la nominació d’honor del Premi del Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona. Felicitem a RUIDO Photo i, especialment, Toni Arnau i Laia Gómez, l’equip encarregat del projecte.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18