ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA, TANQUEM ELS CENTRES D

 Els 27 països de la Unió Europea han aprovat en el Parlament, el 18 de juny del 2008, la Directiva de la Vergonya sobre el retorn i expulsió de les persones immigrades. Aquesta suposa un pas enrere a la política europea, doncs vulnera els Drets Humans i legitima la vulneració que ja es fa als 280 Centres d’Internament de persones estrangeres(CIE) que existeixen a Europa.

Ara no ens podem aturar!!! Hem de seguir denunciant aquesta Directiva de la Vergonya i l'existència dels CIES. Cal que tots i totes ens unim en aquesta protesta, per aquest motiu ens cal el teu recolzament.

ACTE EN PROTESTA DE LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA

 El dimarts 17 de juny, coincidint amb la presentació de les noves propostes europees a la Directiva de la Vergonya, es va realitzar un acte de protesta davant de la seu de la Delegació del Parlament Europeu a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90).

Tot i la pluja, un cop més, una trentena de persones es va unir a la protesta, xiulant a la porta de la Delegació del Parlament i encadenats a mode simbòlic, entre altres companyes informaven als vianants del motiu de la protesta i repartien fulletons informatius a mode d'esquel·la dels Drets Humans.

Aquest acte, va comptar amb el recolzament i suport de diverses entitats. 

 

Fotos de la concentració del 17 de juny

 

CONCENTRACIÓ 5 DE JUNY
”ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA.
TANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT PER PERSONES ESTRANGERES”

El dijous dia 5 de juny, prop de 200 persones es van concentrar davant de la Delegació del Parlament Europeu (Passeig de Gràcia, 90) sota el lema “Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament” en una concentració unitària convocada per diverses entitats.

El manifest de la convocatòria, que va rebre el suport d’associacions, fundacions i partits polítics, va ser llegit pel músic Mohamed Soulimane i l’actriu Laura Guiteras.

Podeu consultar el recull de premsa de l'acte a l'apartat Notícies i comunicats.

VERÓNICA CHELLOTI - MANIFESTACIÓN CONTRA LA NORMATIVA DE LA

Fotos de la concentració del 5 de juny

NOTA DE PREMSA UNITÀRIA

 

ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA TANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT PER A PERSONES ESTRANGERES!

Avui s’ha aprovat per 369 vots a favor, amb els vots dels europarlamentaris del PSOE, 197 vots en contra i 106 abstencions al Parlament Europeu, el text de la Directiva de la Vergonya sobre el retorn de persones immigrades. L’aprovació d’un text d’aquestes característiques agreuja i legitima la vulneració de Drets Humans que implica per sé l’existència de Centres d’Internament per a estrangers (CIES) en una societat democràtica com es diu l’europea.

Els CIES són centres de caràcter no penitenciari on es deté, de manera cautelar o preventiva –en espera de ser expulsats- els estrangers no pertanyents a la UE que es troben en situació administrativa irregular -sense papers- a l’Estat espanyol. El motiu de la detenció i posterior internament no és haver comès un delicte –en aquest cas s’aplica el Codi Penal i internament en una presó- sinó haver comés una falta administrativa. Com per exemple, no haver renovat el DNI o no haver pagat una multa.

La Directiva de la Vergonya és un instrument més, que té com a objectiu reforçar la idea de l’Europa fortalesa i construir una política comuna de persecució i d’expulsió de les persones immigrades en situació irregular, reduint les seves garanties legals i els seus drets.

Una restricció de drets que no només agreuja la seva situació de ciutadans de segona categoria sinó que atempta directament contra la dignitat humana. L’existència dels CIES i l’aprovació de la directiva té unes víctimes concretes: les persones immigrades indocumentades, però ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i situació administrativa, perquè un retrocés en el compliment dels Drets Humans limita en conseqüència la qualitat democràtica de les societats europees.

Després de l’aprovació de la Directiva de la Vergonya constatem un flagrant retrocés dels Drets Humans en una Europa que s’erigeix com a defensora dels drets i les llibertats de les persones. Davant aquest vergonyós pas continuarem amb les mobilitzacions i la denúncia perquè els Estats membres no faci
n les transposicions pertinents.

Barcelona, 17 de juny de 2008

Signen:

Associacions i sindicats:
Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya; Amical de Mauthausen; Asociación Uruguayo Catalana "Los Botijas" de Rubí; Asociación de Uruguayos en Catalunya; Asociación Socio-cultural Ibn Batuta; Associació d’Estudiants Progressistes; Associació de Casals de Joves de Catalunya; Associació LIMES; Associació Papers i Drets per a tothom; Associació de Treballadors Pakistanesos; ATIMCA; Attac-Catalunya; Casal Argentí a Barcelona; Cáritas Diocesana de Barcelona; CCOO – Catalunya; Col•lectiu Cornellà sense fronteres; Comissió catalana d’ajuda al refugiat; Comunitat Palestina de Catalunya; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Desobeint fronteres; Fedelatina; Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals pels Drets Humans; GRAMC; La Casa Amarilla; Nuevos Colectivos; Observatori Desc; Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans; Plataforma jove per l'1de maig ACTUA; SOS Racisme – Catalunya

Fundacions:
Fundació Nous Horitzons; Fundació Pere Ardiaca

Partits polítics:
CpC – Ciutadans pel Canvi; Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Esquerra Unida i Alternativa (EUiA); Iniciativa per Catalunya Verds (ICV); Joventut Comunista de Catalunya

MANIFEST

ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA TANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT PER A PERSONES ESTRANGERES!

La Directiva de la Vergonya , sobre el retorn de persones immigrades provoca un greu i lamentable retrocés dels Drets Humans a Europa, alhora que aquesta s’erigeix com a defensora i representant de les llibertats i els drets.

Els centres d’internament (CIES) són una vergonya en un estat democràtic i de dret perquè priven de llibertat a persones que no han comés cap delicte, tan sols han emigrat sense documentació. I també ho són perquè al seu interior es vulneren sistemàticament els drets dels interns sotmesos a un règim arbitrari, molt més dur que el penitenciari, sumant en molts casos a aquesta realitat unes pèssimes condicions de salubritat.

El govern espanyol i la UE no només no es plantegen resoldre aquesta situació contrària als principis democràtics sinó que l’empitjoren amb una directiva que contempla mesures com: l’ampliació a 18 mesos del plaç d’internament en centres que han estat reiteradament denunciats; la disminució de les garanties jurídiques dels interns; la previsió de l’ingrés de menors als centres; la possibilitat que davant la falta de CIES aquestes persones puguin ser ingressades a presons; i la prohibició pels expulsats de tornar a la UE en un període de cinc anys. De fet, el Govern espanyol s’ha posat al capdavant d’aquesta línia al preveure, independentment de l’aprovació de la directiva, augmentar l’internament com a mínim més de 60 dies allargant l’actual període de 40 dies.

Aquesta directiva és un instrument més, que té com a objectiu reforçar la idea de l’Europa fortalesa i construir una política comuna de persecució i d’expulsió de les persones immigrades en situació irregular, reduint les seves garanties legals i els seus drets.

Una restricció de drets que no només agreuja la seva situació de ciutadans de segona categoria sinó que atempta directament contra la dignitat humana. L’existència dels CIES i l’aprovació de la directiva té unes víctimes concretes: les persones immigrades indocumentades, però ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i situació administrativa, perquè un retrocés en el compliment dels Drets Humans limita en conseqüència la qualitat democràtica de les societats europees.

Demanem als partits polítics, administracions i institucions que aturin la directiva, alhora que fem una crida al teixit associatiu i a la ciutadania perquè es posicionin en contra d’aquestes mesures. I és que un cop més en nom del control de la immigració es torna a legitimar la vulneració dels drets humans. Davant d’aquesta trista, injusta i inacceptable realitat, avui tornem a dir:

ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA,
TANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT
CAP PERSONA ÉS IL•LEGAL!
ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE CATALUNYA EXIGIM QUE ES RESPECTIN ELS DRETS HUMANS!!

Adhesions:

Associacions i sindicats:
Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya; Amical de Mauthausen; Asociación Uruguayo Catalana "Los Botijas" de Rubí; Asociación de Uruguayos en Catalunya; Asociación Socio-cultural Ibn Batuta; Associació Catalana de Professionals d'Estrangeria; Associació d’Estudiants Progressistes; Associació de Casals de Joves de Catalunya; Associació LIMES; Associació Papers i Drets per a tothom; Associació de Treballadors Pakistanesos; ATIMCA; Attac-Catalunya; Casal Argentino (Barcelonès Nord-Maresme); Cáritas Diocesana de Barcelona; CCOO – Catalunya; Col•lectiu Cornellà sense fronteres; Comissió catalana d’ajuda al refugiat; Comunitat Palestina de Catalunya; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Desobeint fronteres; Fedelatina; Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals pels Drets Humans; GRAMC; La Casa Amarilla; Nuevos Colectivos; Observatori Desc; Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans; Plataforma jove per l'1de maig ACTUA; SOS Racisme – Catalunya

Fundacions:
Fundació Nous Horitzons; Fundació Pere Ardiaca; Fundació per la Pau; Fundació Ser.Gi

Partits polítics:
CpC – Ciutadans pel Canvi; Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Esquerra Unida i Alternativa (EUiA); Iniciativa per Catalunya Verds (ICV); Joventut Comunista de Catalunya; Joventut Socialista de Catalunya – Federació Barcelona

ALTRES ACCIONS CONTRA LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA

17/Juny/08_Concentracions contra la Directiva de la Vergonya a Bilbao, Donosti, Pamplona-Iruña i Vitoria.

31/Maig/08_Desobeint Fronteres organitza un cicle per parlar de la Directiva de la Vergonya i l’enduriment del règim de fronteres i, sobretot, de com hi fem front.

Més informació

ENVIA LA TEVA PROTESTA ALS EUROPARLAMENTARIS/ES ESPANYOLS/ES.

Uneix-te a la nostra protesta i envia-li la teva denúncia a nivell personal als europarlamentaris espanyols demanant-li que votin en contra de la Directiva de la Vergonya el proper 5 de juny al Parlament Europeu.

Són només 2 minuts: descarrega’t el document (carta en català o carta en castellà), signa’l amb el teu nom i DNI i envia-li a tots els europarlamentaris i europarlamentàries espanyols dels diferents partits polítics.

Adreces de tots els europarlamentaris (preparat per copiar i enganxar a destinatari de mail):

ines.ayalasender@europarl.europa.eu; pilar.ayuso@europarl.europa.eu; maria.badiaicutchet-assistant@europarl.europa.eu; enrique.baroncrespo@europarl.europa.eu; enrique.baroncrespo@europarl.europa.eu; josep.borrellfontelles@europarl.europa.eu; david.chico@europarl.europa.eu; ricard.torrell@europarl.europa.eu; carlos.carnerogonzalez@europarl.europa.eu; pilar.delcastillo@europarl.europa.eu; alejandro.cercas@europarl.europa.eu; barbara.duhrkop@europarl.europa.eu; vicentemiguel.garcesramon@europarl.europa.eu; iratxe.garcia-perez@europarl.europa.eu; luis.degrandespascual@europarl.europa.eu; marti.grauisegu@europarl.europa.eu; ignasi.guardans@europarl.europa.eu; david.hammersteinmintz@europarl.europa.eu; miguelangel.martinez@europarl.europa.eu; antonio.masiphidalgo@europarl.europa.eu; manuel.medinaortega@europarl.europa.eu; cristina.gutierrez-cortines@europarl.europa.eu; esther.herranzgarcia@europarl.europa.eu; regional2.pv@pp.es; antonio.lopezisturiz@europarl.europa.eu; florencio.luqueaguilar@europarl.europa.eu; jaime.mayororeja@europarl.europa.eu; emilio.menendezdelvalle@europarl.europa.eu; willy.meyerpleite@europarl.europa.eu; rosa.miguelezramos@europarl.europa.eu; javier.morenosanchez@europarl.europa.eu; robiols@psc.es; josu.ortuondolarrea@europarl.europa.eu; francisca.pleguezuelosaguilar@europarl.europa.eu; teresa.rieramadurell@europarl.europa.eu; raul.romeva@europarl.europa.eu; mariaisabel.salinasgarcia@europarl.europa.eu; antolin.sanchezpresedo@europarl.europa.eu; daniel.varelasuanzes-carpegna@europarl.europa.eu; alejo.vidal-quadras@europarl.europa.eu

Adreces recollides a la pàgina web del Parlament Europeu

NOTICIES I COMUNICATS

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa