Canvia de Pell en el Dia Internacional contra la Islamofòbia i el Dia Internacional de la Persona Migrada

En commemoració del Dia Internacional contra la Islamofòbia i del Dia Internacional de la Persona Migrada, aquest desembre hem portat a l’espai públic de Terrassa i Mataró l’activitat Canvia de Pell, que consisteix en viure una experiència d’islamofòbia a través de les ulleres de realitat virtual. Una cinquantena de persones de cada ciutat han tingut l’oportunitat de posar-se a la pell de quatre joves que pateixen situacions d’islamofòbia quotidiana.
Les històries que es narren dins de les ulleres van ser dirigides per un grup de joves musulmans i musulmanes (la Khadra, en Munir, en Zak, en Moha, la Ramia, i en Cheikh) que van unir-se al grup d’activistes #Aixòésracisme per expressar com la islamofòbia condiciona les seves quotidianitats. Ho van fer el 2017, a través de les possibilitats de sensibilització que ofereix la relitat virtual. Gràcies a la col·laboració del grup d’acció virtual BeAnotherLab, es van gravar quatre històries que es poden viure amb la vista, el tacte i l’olfacte amb les ulleres de realitat virtual.
El propòsit pel 2019 és poder repetir el procés d’elaboració i implementació d’històries amb altres grups de persones que vulguin explicar la discriminació que pateixen a diferents punts de Catalunya.
 
Canvia de Pell dic 18
 
 
Canvia de pell dic 18
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa