Carta als reis manters (i a les reines manteres)

Avui, dia 5 de gener de 2018, a les 17h a la Font de Canaletes de les Rambles de Barcelona, el Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes organitza la rebuda dels Tres Reis Manters, que lluiten pels drets humans de les persones migrants. Organitzacions i persones d’arreu es mobilitzaran per fer-los arribar la seva carta. SOS Racisme, que confia plenament en la força interior i la màgia del col·lectiu manter, els demanarem cinc transformacions a la nostra carta.


Estimats reis i reines del Sud i de l’Orient,
Sabem que heu fet un llarg i perillós viatge per arribar fins aquí. Heu travessat deserts i mars arrissades, heu escalat tanques i heu saltat per sobre d’afilades concertines, heu hagut d’esquivar presons per a migrants i monstres que us esperaven amb bales de goma… De fet, és un miracle que sigueu aquí. Molts i moltes no hi arriben… es queden pel camí. Així doncs, provada la vostra màgia, us comuniquem que:

  1. Desitgem viure en un país on els drets no es prenguin a la lleugera i on cada cop que es prenguin decisions polítiques, econòmiques, financeres, o de qualsevol altre tipus, els drets humans es posin al centre.
  2. Volem un món en què totes les persones puguin moure’s lliurement, sense por a ser identificades; un món en què puguin escollir on volen viure, sense que les fronteres suposin un perill de mort, i on no hi tinguin cabuda els Centres d’Internament per a Estrangeres ni la Llei d’Estrangeria.
  3. Somiem una societat on el color de pell, els orígens o la religió no siguin un motiu de discriminació. Un lloc on es comprengui l’altre enlloc d’imitar-lo amb Blackface espantosos.
  4. Ens agradaria que ens deixessin construir un país on totes les persones que hi viuen puguin votar i ser votades, és a dir, que tinguin dret a decidir i dret a ser escoltades en igualtat de condicions.
  5. Tant de bo ens poguéssiu regalar una societat compromesa amb la lluita contra el racisme i per la igualtat de drets, que en conèixer que els noms dels primers bebès de l’any són Raisa, Darek, Dylan i Manuel, no es compadeixi immediatament d’en Manuel, sinó que celebri amb sinceritat la diversitat d’orígens.

Us demanem molt? Nosaltres mai no perdrem l’esperança.
Bona nit màgica,
Logo SOS Racisme mut, per petit tamany
 
SPVA_ReyesManteros

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)