#NOTÍCIA Suma’t a la campanya Tancarem el CIE de Barcelona

tancaremelcie-def-_PETITLa campanya Tancarem el CIE, una mobilització ciutadana d’ampli suport que pretén tancar el Centre d’Internament per a Persones Estrangeres (CIE) de Barcelona, ja està en marxa. La mobilització la impulsem juntament amb Tanquem els CIEs, la fundació Migrastudium, la FAVB, el Procés Constituent, Òmnium Cultural, el CJB, el CNJC, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, UGT i CCOO, CGT, la Fede.cat, l’Institut de Drets Humans de Catlaunya, la PAH, el MLP, la FAPAC i  el CAB.
En una setmana marcada per la Diada de Catalunya, l’11 de setembre, llancem una campanya en favor dels Drets Humans per exigir en el context d’un nou país no es pot tolerar l’existència del CIE, un centre on es retenen persones que no han comès cap delicte pel sol fet de no tenir la documentació en regla. La campanya Tancarem el CIE culminarà en dos actes: el 17 d’octubre, es farà un Míting Piulada a Cotxeres de Sants (19h) amb 100 intervencions en directe que recolliran les raons pel tancament d’aquest espai que funciona amb menys garanties que una presó; i el 18 d’octubre s’encerclarà el CIE (17h), instal·lació situada al carrer E de la Zona Franca.
Per què el Tancarem?
Com indica el manifest de la campanya, no entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.
El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.
tancaremelcie-def-_PETITQuè podeu fer a partir de ja?

  • Adheriu-vos al manifest de la campanya al web, doneu la vostra raó per tancar el CIE, i aconseguiu que tots els vostres cercles socials ho facin.

 Ara és l’hora de tancar-los

  • El dia 11 de setembre, SOS Racisme Catalunya som una de les entitats de la campanya “Per una Catalunya Social” i per tant cridem a participar als trams 57 i 58 de la V de la Via Catalana 2014. Però no podem desaprofitar l’oportunitat de donar a conèixer Tancarem el CIE ja que en la mobilització per un nou país cal recordar la importància de garantir els Drets humans. Per això estarem presents en la diada amb l’accent en la campanya.

Entreu als grups de treball de Tancarem el CIE

  • Les entitats que formem la campanya estem preparant l’organització dels dos actes. Per a fer-ho, a SOS Racisme Catalunya hem convocat dues reunions d’activistes i col·laboradors/es. Escriviu a  sensibilitzacio@sosracisme.org si voleu participar-hi, amb la vostra experiència i energia.

Hi ha moltes més raons per tancar el CIE de Barcelona, però volem que doneu les vostres raons.
Per Vergonya !!
Per Justícia !!
Per Dignitat !!
No volem ser-ne còmplices. TANCAREM EL CIE.
tancaremelcie-def-3_PETIT
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18