#COMUNICAT: 12 d’octubre, res a celebrar i moltes coses per les quals lluitar

SOS Racisme Catalunya manifesta el seu rebuig a la commemoració del genocidi contra el poble indígena d’Amèrica que es va iniciar amb el desembarcament de la Corona de Castella al continent americà, el 12 d’octubre del 1492. Aquell dia començà un període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent, i un genocidi que es va saldar amb la mort de més de 20 milions de persones.

Per aquest motiu considera que és dia per continuar treballant, més que mai, per la igualtat de drets i contra el racisme. De fet, fa anys que Consell i equip  de treballadores de l’entitat va decidir eliminar aquesta festivitat del seu calendari laboral.

Així mateix, denunciem que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d’odi, racista i homòfob i la seva violència. I alertem del perill que suposa que enguany hagin anunciat el seu “desembarcament” a Barcelona grups de tot l’Estat amb la voluntat d’enarborar el seu esperit d’”Hispanitat i de raça”, que aglutina la festivitat nacional del 12 d’octubre.

La presència de manifestacions feixistes és indignant i intolerable, ja que no es pot permetre l’atac a la llibertat i la democràcia que suposen els seus lemes i discursos. Ni al barri de Sants, ni a Plaça Catalunya, ni enlloc. Ni el 12 d’octubre ni cap altre dia de l’any.

Per tant, exigim a la Conselleria d’Interior i a l’Ajuntament de Barcelona que no permeti les mobilitzacions feixistes ni a Barcelona ni a cap indret de Catalunya. De la mateixa manera, demanem a les institucions espanyoles que aturin i que penalitzin les manifestacions d’odi a altres indrets de l’Estat espanyol.

En un país democràtic que tingui respecte als drets humans, no es poden permetre ni les accions d’enaltiment del nazisme i el franquisme que diferents membres del Partit Popular han protagonitzat, ni l’atac continuïtat al poble català vinculant la voluntat de sobirania amb el feixisme, dut a terme per mitjans de comunicació i responsables polítics els darrers mesos. Per aquest motiu ens hem adherit al manifest “Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme”, que es presenta avui públicament.

Volem fer arribar el nostre suport a les organitzacions socials i entitats veïnals que, fent un pas al davant de les administracions, s’han organitzat arreu en la lluita contra el feixisme. Fem una crida a la ciutadania per acudir  a les concentracions i mobilitzacions organitzades al barri de Sants, per avui dijous i pel mateix dissabte 12. I també participarem a l’acte unitari contra el feixisme i el racisme convocat a la  Plaça Sant Jaume el dissabte a les 17h., una manera pacífica de demostrar el rebuig al discurs de l’odi.

Convocatòries ciutadanes:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)