#COMUNICAT: Aclariment sobre la campanya solidària de Reus Deportiu

El passat dissabte 18 de gener el Club Reus Deportiu va realitzar una Campanya Solidària que volia promoure la lluita contra el racisme, que consistia en recollir diners, a través de la venda d’entrades d’un partit de bàsquet, amb la finalitat de fer una donació a SOS Racisme Catalunya.
Davant d’aquests fets, des de SOS Racisme Catalunya manifestem:

  • El nostre desconeixement d’aquesta campanya, ja que des de la Direcció del Reus Deportiu ningú es va posar en contacte amb nosaltres els dies abans de l’esdeveniment per explicar-nos aquesta iniciativa.
  • Dilluns ens vam assabentar dels fets arrel de trucades de ciutadans i ciutadanes i també algun mitjà de comunicació. Va ser aleshores, que ens vam posar en contacte amb la Direcció del Reus Deportiu per demanar explicacions.
  • Des del Reus Deportiu ens han demanat disculpes, argumentant i assumint l’errada organitzativa de la campanya, ja que com a part implicada que som, no s’havien posat en contacte amb nosaltres per consensuar aquesta iniciativa.
  • Tot i que entenem que les intencions del Club són bones, i en aquest sentit celebrem la seva preocupació i sensibilitat vers la lluita contra el racisme, no acceptarem la donació del Reus Deportiu, doncs considerem que els fets no s’han desenvolupat correctament.
  • Hem fet arribar a la direcció la nostra predisposició a poder treballar de manera conjunta amb el Reus Deportiu per a promoure la lluita contra el racisme a l’àmbit esportiu, especialment contra les jugadores o membres de l’equip. Ja que lamentablement aquest és un escenari en el que sovint es donen situacions de racisme i xenofòbia que atempten contra la dignitat de les persones.

Encoratgem al Reus Deportiu a implicar a altres Clubs en la defensa de la igualtat de drets, i ens posem a la seva disposició per endegar plegats noves campanyes i accions.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18