COMUNICAT: ANTIRACISME CONTRA L’EXTREMA DRETA

Antiracisme contra l’extrema dreta

El passat 7 de juliol vam comparèixer davant els tribunals com a acusació particular per a defensar els drets d’una persona que va ser agredida al juny de 2018 a Gavà per cinc individus d’extrema dreta, un d’ells, integrant de VOX.

És un cas extremadament greu que va tenir lloc durant les festes  alternatives a Gavà. Durant aquesta celebració, el grup d’extrema dreta es va dirigir de manera amenaçadora i intimidatòria cap als assistents. Van amenaçar amb “arruïnar la festa” mentre menyspreaven a tots els presents i als seus pensaments, alçant el braç dret i exhibint una pistola elèctrica (*TASER), arribant fins i tot a activar-la i produir una espurna, al mateix temps que entonaven l’himne feixista ‘Cara al sol’ i “Viva Espanya”.

La persona agredida es dirigia a casa en aquest moment, sense haver interactuat prèviament amb els agressors. Cinc homes se li van acostar de manera gratuïta i van començar a insultar-li amb comentaris racistes i homòfobs, seguits d’una greu agressió física. Els agressors van derrocar a la víctima i li van propinar puntades per tot el cos, causant-li hematomes i excoriacions, deixant-li indefens i sense possibilitat de defensar-se. Un d’ells fins i tot va mostrar una pistola elèctrica amb la qual havia amenaçat als assistents de la festa alternativa. Dels cinc agressors, tres ja estaven sent investigats judicialment per agressions anteriors, i un dels agressors compta amb nombrosos antecedents policials, diversos d’ells relacionats amb la ideologia feixista, i està vinculat a moviments violents i radicals d’extrema dreta.

Enfront de l’extrema dreta, l’antiracisme respon. Deslligarem tots els nusos de l’extrema dreta.

La sentència condemna als agressors a un any i tres mesos de presó com a autors d’un delicte d’odi motivat per racisme i homofòbia amb agreujant d’abús de superioritat.

A més hauran de pagar una multa econòmica de 1.324 euros per a cadascun dels agressors per sengles delictes de lesions contra l’agredit, al qual hauran d’indemnitzar conjuntament amb 4.535 euros per danys físics, materials i morals.

Avui la directa es fa ressò del cas, llegeix-lo complet en l’enllaç d’històries.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?