#COMUNICAT: Carta a Rigol contra una querella “inacceptable” pel 9N

participarSOS Racisme Catalunya considerem intolerable i inacceptable la querella presentada per la fiscalia general de l’Estat contra el president de la Generalitat i altres membres del govern de Catalunya, en relació a la celebració del procés participatiu del 9 de novembre passat. Com a associació de defensa dels drets humans, defensem “el principi de la igualtat de drets dels pobles i del seu dret a la lliure determinació”.
Per això, hem fet arribar una carta a Joan Rigol, com a President del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que reproduïm tot seguit.
Molt honorable Sr. Joan Rigol, President del Pacte nacional pel Dret a decidir,
SOS Racisme Catalunya, com a associació signant del Pacte nacional pel Dret a decidir del poble de Catalunya, considera del tot intolerable la ingerència de la fiscalia en un assumpte, el dret a decidir, que és de naturalesa política. Les conseqüències d’aquesta ingerència, és a dir, la presentació d’una querella contra el president de la Generalitat i altres membres del govern de Catalunya, són així mateix del tot inacceptables.
Així doncs, com a associació de defensa dels drets humans només podem manifestar el nostre ple suport “al principi de la igualtat de drets dels pobles i del seu dret a la lliure determinació”, segons la Carta de les Nacions Unides (article 1.2). Entenem que aquest principi ha estat vulnerat reiteradament pel govern de l’Estat espanyol i per institucions que haurien de vetllar precisament per la pulcritud en l’exercici d’aquests drets democràtics, com el Tribunal Constitucional i, ara, la Fiscalia general. Considerem que el Govern de Catalunya, tant el dia 9 de novembre com en dates prèvies, no va fer altra cosa que interpretar el sentir majoritari del poble català tot facilitant-ne l’expressió.
Per tot això, volem manifestar el nostre total rebuig a les actuacions de la fiscalia de l’estat que, en presentar una querella contra els màxims representants del país, s’està querellant també contra la majoria del poble català. Així mateix, us agrairíem que féssiu arribar el nostre suport al president de la Generalitat i al seu govern.
Atentament,
 
SOS Racisme Catalunya
Barcelona, 24 de novembre del 2014

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)