#COMUNICAT: El 12 d’octubre no és la nostra festa, no tenim res a celebrar

Volem manifestar el nostre rebuig a la celebració del 12 d’octubre, que és la commemoració d’un genocidi i de l’inici d’un llarg període d’espoli i de destrucció contra el poble d’Amèrica. En canvi, és un dia que ens recorda la necessitat de continuar treballant per l’eradicació del racisme, per la igualtat de drets i oportunitats i, en definitiva, per la defensa dels drets humans.

Per aquest motiu, fa anys que el Consell i l’equip de treballadores de SOS Racisme vam acordar eliminar aquest festiu del nostre calendari laboral i treballàvem com qualsevol altre dia. Malauradament aquest any no podrem obrir les portes: la nostra oficina està ubicada a un edifici gestionat per un tercer, que tanca els dies festius, inclòs el 12 d’octubre. Però us atendrem al telèfon que habitualment rebem les urgències (636248621)

Un 12 d’octubre de fa més de 500 anys tres vaixells de la Corona de Castella arribaven al continent americà, i a partir d’aquell dia comença un període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent, i un genocidi que es va saldar amb la mort de més de 20 milions de persones.

Fa uns anys va arribar al Fòrum Social Mundial, una iniciativa per part dels moviments indígenes per establir el 12 d’octubre com a Dia de la Resistència Indígena, fent homenatge a aquelles persones que van lluitar per defensar els seus drets, la seva llengua i la seva cultura.

Continuant la línia que es proposa al Fòrum Social Mundial, des de SOS Racisme considerem que el 12 d’octubre pot convertir-se en un dia per a commemorar la lluita dels pobles d’arreu del món que han defensat i avui defensen encara el seu dret a existir.

cropped-IMGP0843.jpgAixí mateix, denunciem que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d’odi, racista i homòfob i la seva violència. I alertem del perill que suposa que un any més anunciïn el seu “desembarcament” a Barcelona grups de tot l’Estat amb la voluntat d’enarborar el seu esperit d’”Hispanitat i de raça”, que aglutina la festivitat nacional del 12 d’octubre.

La presència de manifestacions feixistes és intolerable, ja que no es pot permetre l’atac a la llibertat i la democràcia que suposen els seus lemes i discursos. Per tant, demanem a la Conselleria d’Interior i a l’Ajuntament de Barcelona que no permeti les mobilitzacions feixistes ni a Barcelona ni a cap indret de Catalunya. De la mateixa manera, demanem a les institucions espanyoles que aturin i que penalitzin les manifestacions d’odi a altres indrets de l’Estat espanyol.
En un país democràtic que tingui respecte als drets humans, no es poden permetre ni les accions d’enaltiment del nazisme i el franquisme, ni l’atac continuïtat al poble català vinculant la voluntat de sobirania amb el feixisme, dut a terme per mitjans de comunicació i responsables polítics els darrers anys. Per aquest motiu lamentem la decisió del jutjat de desestimar la denúncia que vam interposar des de la plataforma “Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme”, una mostra més de la manca d’implicació de les institucions en la lluita contra les manifestacions d’odi. (Nota de premsa informant del recurs).

Tanmateix, volem fer arribar el nostre suport i reconeixement a les organitzacions socials i entitats veïnals que, fent un pas al davant de les administracions, s’han organitzat arreu en la lluita contra el feixisme, aquest dia i la resta de dies de l’any.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)