#COMUNICAT: El CGPJ no permet al jutge Santiago Vidal col.laborar amb SOS Racisme Catalunya

El Consejo General del Poder Judicial no dóna permís al magistrat Santiago Vidal per formar part de la Comissió Jurídica d’Estudi i Pensament de SOS Racisme Catalunya, associació de Defensa dels Drets Humans i de lluita contra el racisme.

Des de SOS Racisme lamentem aquesta decisió del CGPJ, i considerem que és una mostra més de la manca de democràcia, llibertat i pluralitat de l’estat espanyol.

La Comissió Jurídica d’Estudi i Pensament de SOS Racisme es va constituir el passat  11 d’abril; i sorgeix de la motivació i la necessitat de l’associació de treballar des d’una perspectiva jurídica per ampliar i millorar la tasca relacionada amb la lluita contra el racisme i per la igualtat de drets.

La tasca principal de la comissió té una doble dimensió: d’una banda, el compromís de dotar d’elements jurídics, així com de materials i discurs, a la praxis de l’entitat i de la lluita antiracista. De l’altra, seran els propis casos i la realitat els que nodriran l’acció de la comissió i orientaran la seva acció.

Aquesta comissió està coordinada per Maria Helena Bedoya, jurista, i Gonzalo Escobar, jurista i professor de Dret a la Universitat de Girona; tots dos membres de SOS Racisme. La comissió està formada entre altres per Francisco Javier de Lucas, Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, Elena Larrauri, Catedràtica de Dret Penal i Criminologia a la Universitat Pompeu Fabra, Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona.

Barcelona 19 de setembre de 2013
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa