#COMUNICAT: El Govern espanyol vulnera els DDHH de les persones estrangeres amb l’ús de brides als CIE

Sergi Pujolar (4)Arran de la pregunta formulada pel Diputat Sr. Ricardo Sixto de Izquierda Unida, el Govern espanyol ha admès que utilitza brides, de forma excepcional amb els estrangers en els Centres d’Internament. L’executiu respon a la pregunta del Diputat argumentant que “Aquestes mesures són adoptades per garantir la seguretat tant del propi repatriat com de la resta de passatgers, no sent utilitzades, en cap cas, de manera arbitrària.” (notícia a Público). SOS Racisme reclamem la dimissió del Ministre de l’Interior, el Sr. Fernàndez Díaz.
A la mateixa pregunta del Diputat de IU també fa referència als vols de deportació i a les estratègies que el Govern utilitza per omplir-los: aquestes passen per batudes massives o per buscar el registre de persones que van passar pel CIE i no van ser deportades.
No ens venen de nou les afirmacions del Govern, però des de SOS Racisme Catalunya volem denunciar el cinisme d’aquestes declaracions, així com també, i una vegada més, les pràctiques abusives que el Govern Espanyol realitza com a norma pel que fa a la política d’estrangeria.

  • Denunciem les fórmules que el govern utilitza per omplir places en els vols de deportació, els vols de la vergonya. Aquestes són racistes i, a més, contradiuen el marc legal espanyol; al i com es recull a la Circular 2/2012 de la Direcció General de Policia de maig de 2012 prohibeix de forma expressa l’establiment de quotes d’identificació o detenció de persones estrangeres a qualsevol unitat del Cos Nacional de Policia, evitant igualment actuacions massives o indiscriminades basades únicament en criteris ètnics.
  • Considerem que és inadmissible lligar a una persona, amb brides, en el procés de la seva deportació. Aquesta és una pràctica que posa en risc la integritat física de les persones, i atempta contra la seva dignitat.
  • Assenyalem, també, les pràctiques criminals que l’estat espanyol duu a terme a les tanques de Ceuta i Melilla, on per evitar la mobilitat de les persones, vulnerant els seus drets fonamentals els agredeixen i atempten contra la seva vida. I com amb les “devolucions en calent”, tot i l’intent del govern per legalitzar-les, s’està actuant en contra de la legalitat espanyola, europea i internacional.

El govern espanyol és responsable directe de la vulneració sistemàtica dels drets humans en el que fa referència a la política d’estrangeria. Però és en la persona del seu Ministre de l’Interior, el Sr. Fernàndez Díaz, on s’encarna la cara més racista i repressiva dels últims anys envers la immigració. Les seves continuades declaracions creant alarmisme entre la població, ja sigui per temes relacionats amb la salut, com els relacionats amb la seguretat, només busquen assenyalar un boc expiatori i la confrontació social. És per això que exigim la seva immediata dimissió.
Fotografia de portada de Sergi Pujolar.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa