Els sis Mossos d’Esquadra acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici

 

Foto: Fotomovimiento

SOS Racisme demana sis anys de presó  com a acusació particular per un delicte de tortures a més d’una indemnització de 30 mil euros per danys morals

 
El cas dels sis mossos d’esquadra acusats d’agredir un jove a Sant Feliu Sasserra (Bages) el 2019 per fi arribarà a judici després d’un llarg procediment que ha representat Sos Racisme. El magistrat del Jutjat d’Instrucció 5 de Manresa ha acordat seure els sis agents al banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona en trobar suficients indicis pels delictes d’atemptat greu contra la integritat moral i d’un delicte lleu de lesions  d’acord amb a l’acusació particular que hem presentat a Sos Racisme i l’acusació de la fiscalia. 
Així, la fiscalia demana tres anys i sis mesos de presó per atemptat contra la integritat moral, inhabilitació de quatre anys i tres mesos de multa a raó de 20 euros diaris. Així mateix, sol·licita una  indemnització de 10.000 euros pels danys causats a la víctima.
SOS Racisme, com a acusació particular, demana 6 anys de presó per un delicte de tortures, tres mesos de multa a raó de 30 euros diaris per les lesions i inhabilitació absoluta durant 12 anys.  A més, demana una indemnització de 30 mil euros pels danys morals i 260 euros per  lesions físiques per a la reparació de la víctima.
En les dues acusacions es demana l’agreujant per motivació racista.
Des de SOS Racisme denunciem la gravetat d’una situació en la que tant Mossos d’Esquadra, com sindicats policials ha tractat d’obstaculitzar durant tot el procés que es dués a terme aquesta investigació judicial. 
Tanmateix, esperem que aquest cas, amb una prova tan evident com és la gravació dels fets, no caigui al sac de la impunitat i s’aconsegueixi condemnar els perpetradors i còmplices de l’abús policial, tant a nivell judicial com a nivell policial.
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?