#COMUNICAT: Exigim que posin fi a les batudes racistes

Davant la batuda realitzada el passat 12 de maig a la ciutat de Lleida, volem comunicar el nostre rebuig a aquests actes il·legals, realitzats  impunement pels cossos de seguretat, en els carrers de les nostres ciutats i pobles

Volem posar de manifest la nostra estupefacció davant les paraules de la Subdelegada del Govern a Lleida i exigim una rectificació i un canvi de posicionament.

[A sota, en castellà]

El passat 12 de maig es va realitzar  a la ciutat de Lleida una batuda per detenir ciutadans d’origen estranger i en situació administrativa irregular. La Policia Nacional es va desplegar pels carrers de la capital del Segrià, per cercar possibles estrangers sense papers, per aplicar-los la Llei d’Estrangeria. Segons va afirmar la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Imma Manso, amb aquest acte es “buscaven immigrants sense documentació  i aquesta cerca es feia amb criteris ètnics.
No volem deixar de mostrar el nostre rebuig i la nostra estupefacció front a actes com aquest, que no només vulneren la legalitat per la seva base racista, sinó que atempten contra la dignitat de les persones. A més a més, amb la justificació i promoció d’aquestes accions il·legals, el Govern, en aquest cas representat per la subdelegada, no només està incomplint les seves pròpies directrius i les recomanacions europees i de la Defensora del Poble, sinó que està prevaricant.
No podem evitar alertar-nos en veure com actuacions policials que estan al marge de la legalitat poden aparèixer quotidianament als nostres diaris i mitjans de comunicació com quelcom rutinari. I més enllà d’això, no podem admetre que un personatge públic i representant legal del Govern espanyol a la ciutat de Lleida, com és Imma Manso, pugui afirmar amb aquesta naturalitat la motivació racista de les batudes, doncs “no es buscaven delinqüents, sinó immigrants sense documentació”, ja que això està fora de la legalitat.
També volem remarcar que el fet de que una subdelegada del Govern espanyol mostri el desconeixement de la legalitat vigent ens sembla, com a poc, paradoxal. Manso va expressar en una entrevista a la cadena SER que desconeixia la circular vigent de la Direcció General de Policia, en la que es prohibeixen les batudes policials indiscriminades a persones immigrades, i més encara, que remarqués que aquestes batudes es fan periòdicament. Ens sembla alarmant i greu.
Exigim, per tant, que cessin immediatament totes les batudes que s’estan fent avui dia i que se sustenten sobre els criteris de fenotip, perquè a més de ser il·legals atempten contra la dignitat de les persones i són elements que dinamiten la cohesió social i ens mostren les persones estrangeres sense papers com a delinqüents.
I no podem deixar de recordar els successos recents protagonitzats per una altra representant del Govern espanyol a Catalunya, la delegada Maria de los Llanos Luna, que va participar en un acte de commemoració de la Hermandad de los Combatientes de la División Azul, que van lluitar donant suport al regim nazi de Hitler. Exigim al Govern espanyol que prengui mesures per eradicar d’arrel els posicionaments feixistes i racistes dels seus membres i mostri un compromís per la lluita contra el racisme i per la convivència i denunciem el silenci o la justificació que està mostrant davant aquests greus actes. I a les administracions catalanes, que prenguin posicionament al respecte, en tant que les dues representants fan funcions a Catalunya.

SOS Racisme Catalunya

Barcelona, 14 de juny de 2012

 [CASTELLANO]

 

SOS Racisme Catalunya exige a las administraciones competentes que pongan fin a redadas racistas

Ante la redada realizada el pasado 12 de mayo en la Ciudad de Lleida, queremos comunicar nuestro rechazo a estos actos ilegales, realizados impunemente por los cuerpos de Seguridad, en las calles de nuestras ciudades y pueblos

Queremos poner de manifiesto nuestra estupefacción delante de las palabras de la Subdelegada del Gobierno en Lleida i exigimos una rectificación y un cambio de posicionamiento.

El pasado 12 de mayo se realizó en la ciudad de Lleida una redada para detener ciudadanos de origen extranjero i en situación irregular. La Policía Nacional se desplegó por las calles de la capital del Segriá, para buscar posibles extranjeros sin papeles, para aplicarles la Ley de Extranjería.
Según afirmó la subdelegada del Gobierno español en Lleida, Imma Manso, con este acto se buscaban inmigrantes sin documentación i esta búsqueda se hacía con criterios étnicos.
No queremos dejar de mostrar nuestro rechazo y nuestra estupefacción a actos como éste, que no sólo vulneran la legalidad por su base racista, sino que atentan contra la dignidad de las persones. Además, con su justificación i promoción, el Gobierno, en este caso representado por la subdelegada, no sólo está incumpliendo sus propias directrices i las del Parlamento Europeo, sino que está prevaricando.
No podemos evitar alertarnos viendo como actuaciones policiales que están al margen de la legalidad pueden aparecer cotidianamente en nuestros diarios i medios de comunicación como algo rutinario. I más allá de esto, no podemos admitir que un personaje público i representante legal del Gobierno español en la ciudad de Lleida, como es Imma Manso, pueda afirmar con esta naturalidad la motivación racista de las redadas, como “se buscaban inmigrantes sin documentación, no delincuentes”, ya que esto está fuera de la legalidad.
También queremos remarcar que el hecho de que una subdelegada del Gobierno español muestre el desconocimiento de la legalidad vigente nos parece, como poco, paradójico. Manso expresó en una entrevista a la cadena ser que desconocía la circular vigente de la Dirección General de Policía, en la que se prohíben las redadas policiales indiscriminadas a persones inmigradas, i más aún, que remarcara que estas redadas se hacen periódicamente. Nos parece alarmante i grave.
Exigimos, por tanto, que cesen inmediatamente todas las redadas que se están haciendo hoy en día i que se sustentan sobre criterios de fenotipo, porque además de ser ilegales atentan contra la dignidad de las persones i son elementos que dinamitan la cohesión social i nos muestran las persones extranjeras sin papeles como delincuentes.
Y no podemos dejar de recordar los sucesos recientes protagonizados por otra representante del Gobierno español en Cataluña, la delegada María de los Llanos Luna, que participó en un acto de conmemoración de la Hermandad de los Combatientes de la División Azul, que lucharon dando apoyo al nazismo de Hitler. Exigimos al Gobierno español que tome medidas para erradicar de raíz los posicionamientos fascistas y racistas de sus miembros i muestre un compromiso para la lucha contra el racismo i por la convivencia i denunciamos el silencio o la justificación que está mostrando frente a estos graves actos. Y a las administraciones catalanas, que tomen posicionamiento al respecto, en tanto que las dos representantes ejercen funciones en Cataluña.
 

SOS Racisme Catalunya

Barcelona, 14 de junio de 2012

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023