#COMUNICAT. Fracàs estrepitós del Govern Espanyol en matèria de Drets Humans

índexAvui és 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, potser és una coincidència, i justament avui Gustave Kiansumba recollirà el Premi Internacional que atorga la Fundació Alfonso Comín, enguany per reconèixer als immigrants i refugiats que arriscant la vida salten les tanques de Ceuta i Melilla.

En primer lloc, felicitar a Gustave Kiansumba per aquest premi, que vol reconèixer la seva trajectòria en la denúncia de la vulneració sistemàtica dels drets humans a Europa, que ell ha viscut en la seva pròpia pell: que fugint d’una situació perillosa a la República Democràtica del Congo, i que desprès de cinc dramàtics intents va aconseguir entrar a l’estat espanyol, tot i que primer va ser retingut al CIE d’Algesires.

La història d’en Gustave, malauradament, no és un fet aïllat, sinó que és l’exemple viu de la política migratòria, criminal i repressiva de l’estat espanyol i de la Unió Europea, que vulnera de forma sistemàtica els Drets Humans i que és responsable de la mort de milers de persones cada any.

En segon lloc, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans, volem denunciar:

  • La inadmissible política migratòria impulsada per la Unió Europea i executada pels seus estats membres. Perquè lluny de garantir els Drets Humans provoca la mort i el patiment de milers de persones: algunes refugiades que fugen de situacions perilloses, altres que fugen de la pobresa, i també aquelles que busquen un futur millor.
  • La dramàtica situació que es viu a la frontera sud, a Ceuta i Melilla, de la que és responsable l’estat espanyol, no només és indigna i injusta, sinó que també és il·legal. Les expulsions en calent són contràries als estàndards mínims internacionals de protecció dels Drets humans i la pròpia normativa europea.
  • També són exemple de vulneració de Drets humans les batudes per perfil ètnic que es donen als carrers de pobles i ciutats. Situacions fora del marc legal, que a més suposen la criminalització dels nostres veïns i veïnes d’origen estranger i els fan viure en constant alarma.
  • Els CIEs i les deportacions, el darrer pas d’aquesta maquinària de persecució, retenció i expulsió de persones. Als CIEs, no només es priva de llibertat a persones que no han comès cap delicte, sinó que tampoc es garanteixen els drets fonamentals de les persones retingudes i sovint es donen situacions d’abusos i agressions.

Per tot això exigim:

  • Fer prevaldre el dret a la lliure circulació i a la mobilitat, per garantir que totes les persones decideixin on volen viure.
  • Que tota política migratòria compleixi amb el respecte als Drets Humans, no podem permetre que de forma sistemàtica els governs vulnerin Tractats Internacionals, Acords i Directives que s’han elaborat amb aquesta finalitat.
  • El tancament dels Centres d’Internament per a persones Estrangeres, que són a dia d’avui un dels exemples més flagrants del racisme institucional a la Unió Europea.
  • Que la Unió Europea investigui l’Estat espanyol en relació a la seva actuació a la frontera Sud i en l’intent de legalitzar les expulsions en calent.
  • La derogació de la llei d’estrangeria, una llei injusta i discriminatòria, sobre la qual es sustenta l’apartheid de les persones d’origen estranger a l’estat espanyol.
  • La dimissió del Ministre d’Interior del Govern Espanyol, el Sr. Jorge Fernández Díaz, com a principal responsable de la vulneració sistemàtica dels drets humans en el que fa referència a la política d’estrangeria.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18