#MANIFEST: La meva ciutat, la ciutat de tothom. El meu poble, el poble de tothom

De nou ens trobem davant una nova convocatòria electoral, en aquest cas les eleccions municipals del proper 24 de maig i, lamentablement, una vegada més ens trobem amb la necessitat d‘exigir a les diferents formacions polítiques que siguin responsables en els seus discursos i propostes, i que no utilitzin el racisme ni la incitació a l’odi com a fórmula per aconseguir vots, perquè significa una amenaça per la convivència i no és compatible amb una democràcia.
És tristament habitual que en època electoral alguns partits polítics facin campanya incitant a l’odi i i sembrant el racisme, i en la seva «cacera del vot fàcil» apel·len a les emocions més primàries com la por, la sensació d’inseguretat… Ens preocupa enormement que aquests postulats es normalitzin, ja sigui per l’assumpció d’uns partits com per la manca de condemna d’altres.
Tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, són molts els exemples que dia a dia ens alerten de la política i del discurs racista que fan servir diferents partits polítics, siguin formacions petites que poden resultar més irrellevants, com ara partits que governen diferents institucions. En aquest sentit és vital parlar també de dos fets importants: d’una banda, l’assumpció de postulats racistes i propis de l’extrema dreta per part de partits de tradició democràtica en una cursa per aconseguir vots. I per una altra banda, la manca de compromís i valentia per part de la resta de formacions polítiques de denunciar i aïllar tant les propostes com els partits que les fan.
Aquests discursos irresponsables i oportunistes són símptomes del debilitament d’una societat cada cop menys cohesionada. Els partits polítics són els primers que haurien d’exercir com exemple per a la societat, i no fomentar actituds d’incitació a l’odi i al rebuig, tal i com succeeix massa sovint. Els partits tenen una responsabilitat social i mediàtica, i ja és hora que l’exerceixin amb responsabilitat.
La presència de regidors i regidores amb propostes racistes als ajuntaments suposen institucionalitzar la discriminació i atemptem contra la convivència i la cohesió social.
Per això, davant una nova convocatòria electoral, considerem fonamental:

  • Posicionar-se contra els discursos i les propostes racistes de qualsevol partit polític.
  • Reclamar als candidats i candidates un discurs responsable i pedagògic.
  • Denunciar la incitació a l’odi entre col·lectius i la difusió del racisme.
  • Defensar el mestissatge i la cohesió social com a elements indispensables per a la construcció d’una societat justa.
  • Reivindicar el dret a vot per a TOTES les persones que viuen a Catalunya.

Perquè ens hi juguem molt. No votis racisme!
La meva ciutat, la ciutat de tothom. El meu poble, el poble de tothom.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18