#COMUNICAT: Per la plena ciutadania i la dignitat de totes les persones, abroguem la Llei d’Estrangeria

SOS Racisme Catalunya dóna suport a la concentració convocada el diumenge 23 de febrer a les 18h a la Pça Sant Jaume de Barcelona

 La Llei d’Estrangeria, així com les normatives i reglaments europeus que limiten la lliure circulació de les persones, és una llei injusta i ineficaç, creada a partir d’una concepció errònia del model social, ignorant –o vulnerant directament- el dret de mobilitat, reconegut a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans, i que respon a una política migratòria europea agressiva i inhumana.
Des de la seva entrada en vigor, fa gairebé 30 anys, provoca situacions injustes i dramàtiques: condemna les persones a la irregularitat, a viure en la invisibilitat administrativa i la criminalització social. Però a més, provoca morts: a les tanques que pretenen separar els països i als espais on es priva de llibertat les persones, com els CIES.
Fa pocs dies a les platges de Ceuta han mort 15 persones que buscaven millorar la seves condicions de vida. I han mort ofegades sense rebre ajuda i amb l’aquiescència, sinó la complicitat, de la Guàrdia Civil.
Es tracta d’una llei que divideix la societat en tres grups: persones de ple dret, persones amb alguns drets i persones sense cap dret, únicament per motiu d’origen. I, provocant aquesta situació discriminatòria, malmet els fonaments i els valors de la societat democràtica.
Aquesta normativa injusta és el pilar base del racisme institucional, i és també generador d’un context polític i social idoni per a l’augment i justificació d’actituds racistes, discursos xenòfobs i polítiques discriminatòries.
La naturalesa jurídica de la llei, que vincula el permís per residir legalment al país amb un contracte de feina, provoca que actualment el nombre de persones “sense papers” incrementi constantment, i que persones i famílies senceres es trobin en situació d’irregularitat sobrevinguda, un cop exhaurits tots els terminis legals, malgrat que faci anys que resideixin a l’Estat espanyol.
Per tots aquests motius, tenim més raons que mai per demanar l’abrogació de la Llei d’Estrangeria i de totes les directives europees que regulen de manera inhumana els corrents migratoris. Així com la supressió de les seves conseqüències: les batudes, els CIES, les expulsions, la política migratòria assassina…
Cap persona no és il•legal, i no permetrem que sigui tractada com a tal.
Demanem responsabilitats i que s’investiguin les morts i vulneracions de drets sota la responsabilitat de l’Estat, concretament el Ministre d’Interior, i els cossos de seguretat públics. Com les darreres morts a Ceuta, amb la implicació de la Guardia Civil, o als CIES, sota control de la Policia Nacional.
Per la dignitat de totes les persones, defensem la plena ciutadania, el dret a la mobilitat de les persones, i la igualtat de drets i d’oportunitats.
 

Concentració

23 de febrer – 18h

Pça Sant Jaume

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?