#COMUNICAT: Satisfacció davant l’obertura de judici oral contra Albiol

El passat dilluns 8 d’abril el jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona va aprovar l’Acte d’obertura del judici oral en contra del Sr. Xavier Garcia Albiol, actual alcalde de la ciutat de Badalona.
Desprès de tres any de treball i esforços hem aconseguit que el Sr. Garcia Albiol hagi d’enfrontar-se a un judici per un delicte de discriminació racista i xenòfoba, sent aquesta la primera vegada a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol que un polític és jutjat per aquest motiu.
Aquest judici, que encara no té data prevista, tractarà uns fets que van tenir lloc fa tres anys, a l’abril del 2010, quan l’imputat, el Sr. Garcia Albiol, en un acte a la ciutat de Badalona va  repartir  uns pamflets en els  quals  es criminalitzava  la població gitano- romanesa del municipi, així com també les declaracions que el Sr. Albiol, va fer el mes de setembre del mateix any, amb motiu de les expulsions de gitanos romanesos a França.
Aquest ha estat un procés llarg, que es va iniciar a finals del mes de setembre de 2010 quan ens vam presentar com Acusació Popular denunciant Garcia Albiol per la comissió d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques tipificat en l’article 510 del Codi Penal “els que provocaren a la discriminació, a l’odi o a la violència contra grups o associacions, per motius racistes, antisemites o altres motius referents a la ideologia, religió o creences; situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe o orientació sexual, malaltia o minusvalía”.
Aquest procés s’ha trobat amb nombrosos entrebancs ja que el Jutjat d’instrucció número 2 va arxivar la causa, fet que va suposar que des de SOS Racisme es presentés un recurs a l’Audiència Provincial de Barcelona. Finalment aquesta Audiència, el 23 de maig de 2011, va ordenar al jutjat d’Instrucció 2 de Badalona que admetés la querella per investigar si els fets eren o no constitutius de delicte.
Desprès d’aquest llarg procés, des de SOS Racisme Catalunya reiterem, i amb fermesa, que cal actuar davant qualsevol activitat delictiva que posi en perill la nostra societat, com és el discurs de l’encara avui alcalde de Badalona, García Albiol.
Considerem que cal utilitzar les eines que ens dóna l’Estat de Dret per defensar els Drets Humans i lluitar contra l’odi i les injúries cap a col•lectius. Ambdós són  delictes tipificats pel Codi Penal espanyol, i cap ciutadà, independentment de la seva professió o càrrec polític, no pot infringir-lo.

Barcelona, 12 d’abril del 2013

SOS Racisme Catalunya

 
Més informació: Auto d’apertura del judici oral contra Albiol del Jutjat d’Instrucció nº 2 de Badalona
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa