#COMUNICAT: SOS Racisme demana a l’Alcalde de Barcelona un posicionament de ciutat en defensa dels Drets Humans i contra els CIE

L’associació exposa a l’alcalde les seves denuncies i reivindicacions sobre el CIE de Barcelona

El Sr. Trias, i Miquel Esteve, Comissionat d’Immigració, van reunir-se amb l’entitat ahir divendres al vespre

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va manifestar fa unes setmanes la seva preocupació pel que estava succeint al Centre d’Internament per a persones Estrangeres (CIE) situat a la ciutat comtal, i la voluntat de parlar-ne amb la Delegació de Govern. Per aquest motiu l’associació SOS Racisme Catalunya va sol·licitar-li una reunió a l’Alcalde, ja que considerava molt important que aquest tingués en compte el posicionament i la informació de que disposen les entitats i col·lectius de defensa dels Drets Humans.

“Sabem que l’administració local no té competències en aquest tema, però no és excusa per quedar-se de braços plegats davant la vulneració de drets a la seva ciutat”, declaren els representants de l’associació antiracista, que lluita des de fa anys per donar a conèixer aquests espais i exigir el seu tancament.

A la reunió, que van mantenir ahir divendres 7 de febrer a les dependències de l’Ajuntament, tres representants de l’associació antiracista van explicar al Sr. Trias, alcalde de la ciutat, i al Sr. Miquel Esteve, Comissionat d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona; les vulneracions de drets que es donen dins del CIE, i com aquestes han estat denunciades no només per la societat civil, sinó també per institucions competents, com el Defensor del Pueblo.

De les informacions que recull el dossier, que han entregat a l’Alcalde, destaquen la negació al dret a la llibertat de mobilitat, la vulneració dels principis d’excepcionalitat i proporcionalitat en el procés de determinació de l’internament, la situació d’inseguretat i buit jurídic ocasionat per la manca de Reglament, l’opacitat i la manca de control de l’activitat policial, com alguns dels principals problemes.

La petició de SOS Racisme a l’Alcalde ha estat clara: “considerem que el fet de tenir al seu territori un CIE contradiu els principis que impulsen a Barcelona com a capdavantera en les ciutats pels Drets Humans”, per tant, demanen que l’Ajuntament faci un posicionament en defensa dels drets humans als CIE; ja que pensem que una declaració d’aquest tipus podria ser una fita més en la lluita pel tancament dels centres.

També li hem traslladat la nostra voluntat i compromís com entitat antiracista, en fer seguiment de totes les actuacions que es realitzin des de l’ajuntament de control i avaluacio de la realitat del CIE, considerem que és imprescindible que la institució municipal faci aquesta tasca; alhora que volem reconèixer aquesta voluntat.

De la reunió, l’entitat destaca que l’Alcalde i el Comissionat en diverses ocasions mostren la seva preocupació per la política migratòria, tant a nivell estatal com europeu, que és la causant d’una problemàtica major, de la qual els CIE són una part, que ens aboca a situacions tant greus com la viscuda ahir mateix a Ceuta.

“L’existència dels Centres d’Internament representa, en si mateixa, una violació dels Drets Humans i fonamentals” cal que els veïns i veïnes de Barcelona, de la mà també de les seves institucions, avancem en la lluita contra el racisme i pel tancament dels CIE.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18