#COMUNICAT: Un cop més, avui 12 d’octubre: res a celebrar

Des de SOS Racisme Catalunya manifestem el nostre rebuig a la celebració del 12 d’octubre, que és la commemoració d’un genocidi i de l’inici d’un llarg període d’espoli i de destrucció contra el poble d’Amèrica. Per a nosaltres avui és una dia més en la nostra lluita, perquè fent una mirada a la historia posem de manifest la necessitat de continuar treballant per l’eradicació del racisme, per la igualtat de drets i oportunitats i, en definitiva, per la defensa dels drets humans.
Per aquest motiu, fa anys que el Consell i l’equip de treballadores de SOS Racisme vam acordar eliminar aquest festiu del nostre calendari laboral i treballem com qualsevol altre dia. El fet però d’estar en un edifici gestionat per un tercer no ens permet obrir les nostres portes amb normalitat. Es per això que avui estarem reunides en un altre local i dedicarem la jornada a la planificació i al debat en profunditat sobre temes claus per a la nostra associació. També estarem atentes al telèfon en el que habitualment rebem les urgències (636248621)
Un 12 d’octubre de fa més de 500 anys tres vaixells de la Corona de Castella arribaven al continent americà, i a partir d’aquell dia comença un període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent, i un genocidi que es va saldar amb la mort de més de 20 milions de persones.
També volem denunciar que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d’odi, racista i homòfob i la seva violència. I que per tant caldrà estar atentes a les situacions que demà es puguin desenvolupar per tal que no quedin impunes.
Fa uns anys en el marc del Fòrum Social Mundial, una iniciativa per part dels moviments indígenes per establir el 12 d’octubre com a Dia de la Resistència Indígena, fent homenatge a aquelles persones que van lluitar per defensar els seus drets, la seva llengua i la seva cultura. Seguint aquest esperit considerem que el 12 d’octubre pot convertir-se en un dia per a commemorar la lluita dels pobles d’arreu del món que han defensat i avui defensen encara el seu dret a existir.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08