#COMUNICAT: Vaga de fam al CIE de Zona Franca, denuncia de nous maltractaments i una possible expulsió improcedent

Des de SOS Racisme Catalunya un cop més denunciem els casos d’abús i maltractament que es donen als Centres d’Internament per a persones Estrangeres; espais opacs i mancats de reglament, una realitat que facilita que es donin aquest tipus de situació i dificulta que es pugui fer una investigació en condicions.
Des del passat 23 d’abril alguns mitjans de comunicació estan recollint els diferents fets que estan tenint lloc al CIE de Zona Franca.
–       Fa uns dies tres persones van iniciar una vaga per denunciar abusos i agressions que reben per part de la policia que custòdia el centre. Entre aquestes persones hi ha el Sr. David Bakradze que va decidir denunciar aquesta agressió.  Una denúncia que el jutjat d’instrucció ha admès a tràmit i ha començat a investigar.
–       El Sr. David Bakradze, té pendent una ordre d’expulsió que tampoc s’escapa de la polèmica, ja que segons el seu advocat hi ha prous elements que demostren el seu arrelament.
–        Aquesta passada nit s’han autolessionat 4 persones retingudes al centre, que també estaven en vaga de fam, i tenen l’expulsió prevista pels propers dies.
Cal analitzar cadascun dels fets de manera separada, però no podem obviar que tots responen als resultats d’una política d’estrangeria restrictiva i racista que vulnera drets humans.
Per això una vegada més, DENUNCIEM
–       Les vulneracions de drets fonamentals i agressions que es donen en els CIES i la situació d’indefensió de les persones detingudes.
–       El secretisme que envolta els CIES, estratègicament aïllats (física i legalment) i que propicia el context per vulneracions de drets i abusos cap a les persones retingudes.
–       El fet que, quan les situacions són denunciades, s’expulsi a les víctimes, comporta una investigació sense el testimoni d’aquestes.
EXIGIM
–       Que el jutjat a qui correspon aturi l’ordre d’expulsió pel Sr. David Bakradze, ja que hi ha un procediment d’investigació obert pels possibles maltractaments.
–       Una investigació dels fets que han provocat la vaga de fam, depurant si s’escau responsabilitats.
–       I un cop més, el tancament dels CIE, ja que són la mostra més flagrant de la vulneració dels drets de les persones en un Estat democràtic i de dret.
Com sempre, des de SOS Racisme oferim a les víctimes dels possibles abusos el nostre Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia.
 Els CIES són en si mateix una mostra flagrant de la vulneració dels Drets Humans a la nostra societat. Centres en els que es detenen a persones en situació administrativa irregular, persones que no han comès cap delicte sinó una falta administrativa, nouvingudes però també assentades a la nostra societat, i que poden passar fins a 60 dies privats de llibertat.
 
Barcelona, 26 d’abril de 2012
 SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa