Concentració a Vic contra el racisme i la xenofòbia

 El proper 29 de maig a les 17h s'ha convocat una concentració a la Plaça Major de Vic, sota el lema: TOTS SOM PERSONES, contra el racisme i la xenofòbia.

Us emplacem a que participeu en la concentració. Pensem que és important que totes i tots sumem per evitar una situació com aquesta, en la que s'està posant en dubte pilars importants en la nostra societat, com ho són la democràcia, la llibertat, el respecte, la convivència…

És responsabilitat de tots i totes fer el possible per construir una societat cohesionada.

Des de SOS Racisme-Catalunya compartim i donem suport a la idea que ha mogut l'organització d'aquesta concentració: que és necessària una resposta de la societat civil, per mostrar la preocupació que tenim vers la situació de fractura social i demanar a partits polítics, mitjans de comunicació i institucions que evitin que el racisme i la xenofòbia s'escolin en els seus discursos i espais.

Des de Barcelona s'està organitzant un transport comú per facilitar el trasllat a Vic. Per tant si us interessa posseu-vos en contacte amb nosaltres (sosracisme -arroba- sosracisme.org).

Hem d'omplir la Plaça Major de Vic de gom a gom per cridar ben fort: Tots som persones, contra el racisme i la xenofòbia.

També us animem a que us adheriu al manifest, que trobareu a sota, i que en feu difusió entre els vostres contactes.

 També podeu donar suport adherint-vos al grup del Facebook.

 

Manifest

 

TOTS SOM PERSONES.
CONTRA EL RACISME I LA XENOFÒBIA

Després d’un segle XX ple d’atrocitats lligades als prejudicis racials, avui encara no hem fet net. Cap societat està vacunada contra el virus de la intolerància. Des del nazisme fins a l’apartheid sudafricà, la història ens ensenya que la discriminació i la negació dels drets fonamentals de les persones acompanyen ideologies que amenacen la convivència en llibertat. L’autèntica pau i la cohesió social s’han de fonamentar en el respecte a les minories i el tractament igualitari de la diversitat.

Alguns ajuntaments catalans són vulnerables davant del creixement d’actituds intolerants, arribant a prendre decisions discriminatòries. La crítica irracional al fenomen migratori pot derivar cap a la negació de drets: d’uns drets fonamentals, que són inseparables de les persones. Per això ningú que tingui sensibilitat democràtica se n’hauria de desentendre. Els atacs a les minories són una amenaça greu a la democràcia. Posen en perill els anhels catalans d’avançar cap a un sistema de llibertats integrador, on tots i totes puguem formar part d’un projecte comú. Per això,

MANIFESTEM:

– Reclamem a les institucions públiques una postura clara i decidida a favor de la garantia dels drets de totes les persones, sigui quin sigui el seu origen, religió, ètnia, condició econòmica o situació administrativa.

– Exigim als partits polítics un paper actiu i explícit en la defensa dels valors democràtics i en el rebuig a la xenofòbia; que renunciïn a la utilització interessada i electoralista del fenomen de la immigració.

– Emplacem l’ajuntament de Vic, i els altres que posen obstacles a l’empadronament, per tal que es comprometin públicament i sense ambigüitats a facilitar a tothom, sense distincions, el compliment de l’obligació d’empadronar-se.

– Esperem que els mitjans de comunicació prenguin la màxima cura en preservar la dignitat de totes les persones i grups, impedint la criminalització de la immigració i evitant la difusió d’ideologies que atempten contra els drets de les persones.

– Demanem que tots els àmbits de la societat, associatius, religiosos, culturals recreatius i esportius, es mobilitzin i es comprometin en la defensa de les llibertats col•lectives i els valors humanitaris; que actuïn contra les idees xenòfobes i el racisme, i promoguin l’educació en la igualtat.

– Fem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes: que estiguin permanentment vigilants, a punt de respondre i contrarestar qualsevol discriminació, agressió o campanya racista; que tothom s’impliqui d’una manera clara i compromesa. Totes i tots hem de treballar colze amb colze a favor de la convivència. Per això, proclamem que:

TOTS SOM PERSONES! NO AL RACISME! NO A LA XENOFÒBIA!

Vic, maig del 2010.

Adhesions al manifest

ORGANITZEN:
ASSOCIACIÓ ESPAI DEMOCRÀTIC INTERCULTURAL – ASSOCIACIÓ PAPERS I DRETS PER A TOTHOM – CASAL INDEPENDENTISTA MANEL VIUSÀ – CATALUNYA PLURAL – CITE – CCOO – COORDINADORA ANTIFEIXISTA – COORDINADORA D'ENTITATS DE NOUVINGUTS – CULTURA I PAU – ENTRE VEÏNS-VEÏNES OSONA – JAMEIAT ESSALAM -LA TORRATXA – MAULETS – SOS RACISME-CATALUNYA – VEUS DIVERSES

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023