Condemna per racisme en el futbol

El jutge titular del Jutjat Penal número 22 de Barcelona, Javier Paulí, va condemnar el passat dia 29 d’octubre a sis jugadors del Bada-Bing a penes de fins a 6 anys i 9 mesos de presó per haver agredit per motius racistes als membres del Rosario Central en un partit de futbol de la Tercera Territorial de Barcelona el 10 de gener.

La sentència afirma que els jugadors del Bada-Bing van cometre lesions greus, amenaces, coaccions i desordres públics, a més a més, a tot això se li suma l’agreujant racista que, segons el jutge, va ser el mòbil dels fets. Els jugadors del Rosario Central van rebre insults per part dels del Bada-Bing com “sudaca de mierda” o “la concha de tu madre” al cometre faltes.

No obstant, els insults van pujar de to durant la segona part del partit, quan algun dels jugadors del Bada-Bing –no s’ha arribat a conèixer quin d'ells- va dir frases com: “si Franco estuviera vivo tú estarías en tu país” o “te voy a apuñalar”.

A més a més, els condemnats hauran de pagar una suma total de 18.420 euros al Rosario Central, en motiu de danys morals i físics. El jutge va afirmar que no es tractava d’una baralla típica entre dos equips de futbol, sinó que consistia en un “atac racista” que van patir els jugadors de la plantilla del Rosario.

Els germans Valentín M.G.i Israel M.G. – que ja estaven en presó preventiva des del dia del partit perquè havien estat els autors materials dels fets-, són els que han sortit més malparats de la sentència. El jutge va imposar una pena de 6 anys, 9 mesos i 18 dies d’internament al primer i una de 6 anys i 9 dies pel seu germà. La sentència aprova que Valentín va dir al jugador Camilo Speranza de Rosario Central: “Sudaca, te voy a cortar la cabeza, la voy a meter en un sobre y la voy a mandar a tu puto país”.

Pel que fa als altres membres del Bada-bing acusats dels mateixos fets els han caigut penes menors, encara que cap d'ells se salva de la presó. Jonathan P.F. –amb una pena de 3 anys, 3 mesos i 27 dies- i José Luis E.S. –amb una de 3 anys, 3 mesos i 18 dies-. Carlos R.G., que va dir a Speranza: “Te voy a apuñalar. Yo voy preso, a mí me da igual. Te apunyalo dentro o fuera”  -2 anys i 11 mesos-, i al futbolista i president del club, Efrén S.S., a 2 anys i 1 mes. El setè implicat, David L.R., va ser absolt pel jutge, ja que no va quedar suficientment clara la seva participació en els fets.   

Enllaços d'interès:

Sentència

Noticia a Tribuna Latina

Entrevista President Bada Bing a El Periódico de Catalunya

Notícia a El Mundo

Noticia a El Pais

Reportatge a El Pais

Noticia 20 minutos

 

 

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat