Conferència: prevenir l’extremisme violent

nuvolconceptes_novactVers un nou paradigma: prevenir l’extremisme violent” és una conferència organitzada per NOVACT, CMODH en el marc del projecte KHOTWA, amb l’objectiu de definir un Pla d’Acció per reforçar les accions de la societat civil de la regió de la Euromediterrània e la prevenció de TOTES les formes d’extremisme violent.
Les organitzacions tunisianes Premi Nobel de la Pau 2015, activistes que estan reconstruint el teixit social en àrees que havien estat sota el control del Daesh, Premis Nacions Unides de Defensores de Drets Humans i un centenar més d’organitzacions de la societat civil de vint països d’Europa, el Nord d’Àfrica i Orient Mitjà ja han confirmat la seva presència.

Inscriu-te

El fenòmen de l’extremisme violent

A Europa, aquest fenomen s’expressa en forma d’ideologies racistes, islamòfobes, ultra-nacionalistes i d’extrema dreta, que estan guanyant protagonisme i representació institucional.

L’extremisme violent és un problema global al qual li manca una definició clara. No és un fenomen nou ni exclusiu de cap regió, nacionalitat o sistema de creences. Avui en dia, cap país de la regió euromediterrània és immune al seu creixement, afectant negativament la convivència dels pobles de la regió i provocant alhora una fractura entre les comunitats. A Europa, aquest fenomen s’expressa en forma d’ideologies racistes, islamòfobes, ultra-nacionalistes i d’extrema dreta, que estan guanyant protagonisme i representació institucional. Al Nord d’Àfrica i a l’Orient Mitjà moviments extremistes estan distorsionant i explotant cínicament qualsevol divergència entre les diferents creences religioses, orígens ètnics i ideologies polítiques per tal de legitimar l’ús de la violència en les seves accions, annexar territoris i radicalitzar els seus seguidors.
Durant les dècades precedents, els nostres governs han donat resposta a l’extremisme violent recorrent de manera sistemàtica a l’ús extensiu de la força militar i posant en marxa una bateria de polítiques antiterroristes, limitant els nostres drets i llibertats fonamentals. En altres paraules, s’ha respost a la violència amb més violència. Els organitzadors d’aquesta conferència estem convençuts que les mesures basades estrictament en un enfoc securitari no només són i seran inefectives per combatre la xacra que suposa l’extremisme violent. També són i seran inefectives en donar una resposta que abordi les motivacions individuals, grupals i socials que es troben a l’origen radicalització de les persones.
Per això, les jornades ‘’Vers un nou paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent” (del 28 al 30 de gener a Barcelona) pretenen explotar la capacitat creativa, els valors, l’energia i el capital social acumulats pel teixit associatiu de la regió euromediterrània per oferir una resposta conjunta vers aquest fenomen a través de la validació i el llançament oficial del Pla d’Acció Euromediterrani per la prevenció de TOTES les formes d’extremisme violent.

SOS Racisme hi col·laborem

SOS Racisme és membre del grup motor que col·labora en l’organització de la conferència. En el marc d’aquest grup, participem en la preparació dels continguts i estem el·laborant un plec de propostes pel Pla d’Acció.
Durant la conferència, presentarem i moderarem la taula “Comprenent les causes de l’extremisme violent : vectors de radicalització” de dissabte 29 a les 12h.

Més informació:

Dossier Conferència
Pàgina de la conferència

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa